08.06.2021  |  Interior  |  Branchenyt

Sinnerup fejrer jubilæum

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er nu et halvt århundrede siden, at den første Sinnerup butik åbnede i Holstebro i 1971, da senior direktør Poul Sinnerup i sin tid startede eventyret for familievirksomheden. Han havde en drøm om at skabe et spændende univers, hvor gæsterne kunne blive inspireret til en nemmere og smukkere hverdag med funktionelle og æstetiske produkter i høj kvalitet.

I dag er det 55-årige søn Lars Sinnerup, som har fulgt butikkens udvikling fra begyndelsen, der fører familievirksomheden og livsværket videre som direktør. Og der er ingen, der kender forretningen bedre end ham, da han har fået virksomheden helt op under neglene. Lars var nemlig 4 år gammel, da den første butik åbnede, hvor han både har fejet, fyldt vare og solgt livsstilsprodukter som barn.
Han husker især, hvordan han hver jul lavede utallige silkesløjfer til kundernes julegaver. Der skulle nemlig arbejdes hurtigt, for at tjene en ordentlig sjat lommepenge.

“Jeg skulle lave 30 stk. for at tjene en krone. Så det gik stærkt. Nogle gange lidt for stærkt,” fortæller Lars.

Men det var ikke kun julesløjfer, som Lars skulle hjælpe med. Der skulle nemlig slæbes adskillige varer ind i butikkerne og op og ned ad trapperne, og det blev hurtigt til masser af forskellige varer, men også meget af det samme.

“Vi kunne sælge store mængder af de samme varer - det var helt utroligt. Jeg husker især, at vi solgte en lille kanin i fajance, som kunne bruges på badeværelset. Der kunne stoppes vat op i rumpetten på den. Den gjorde indtryk”.

Det blev dog med tiden til nye og flere opgaver og mere ansvar, hvor Lars både hjalp til med at indrette butikkerne og bestille varer hjem. I dag er han stolt af at føre Sinnerup videre og gøre livsstilssuniverset endnu mere inspirerende og levende, for det er det, han brænder for - at skabe, udvikle og få nye ideer, og han har elsket at følge udviklingen og være en del forretningen i alle de år.

Familien Sinnerup

Lars er altså vokset op med Sinnerup-livsværket og har været med fra starten, men han er ikke alene om at føre familievirksomheden videre. Både hustruen Lisbeth Skov Sinnerup, modedesigner af Créton, og datteren Silke Renée Skov Sinnerup, smykkedesigner af Silke Renée Jewelry, er begge med på holdet om at gøre Sinnerup til noget helt særligt med eget design på hylderne.

Lisbeth har udviklet tøjkollektioner i Sinnerup i 25 år, mens tredje generation og datter Silke Renée på 24 år lancerede sin første smykkekollektion i butikkerne i 2019. I år lancerer mor og datter også deres første og unikke tøjkollektion sammen - Two Generations by Sinnerup.

Også sønnen Victor Matti på 16 år viser sig i virksomheden i form af Sinnerups populære designklassiker - Victor stolen - som han har lagt navn til. Sinnerup-kæderne har i den grad formået at blive et hjertebarn og en virksomhed på tværs af generationer, hvor hele familien på en eller anden måde er en del af butikkerne.

En livsstilsbutik i stor udvikling

Sinnerup-kæden har gennemgået en kæmpe udvikling de sidste 50 år. Tilbage i 1971 var der kun en enkelt Sinnerup butik i Holstebro, og dengang havde forretningen ikke det samme brede udvalg af varer. Der er dog sket rigtig meget siden. I dag findes der nemlig 13 butikker i Danmark og Tyskland med egne brands på hylderne, og så har Sinnerup fået udviklet sin egen webshop, der gennem årene er vokset og vokset med både varer, ordre og inspiration.

“Målet har været at skabe et inspirerende og levende livsstilshus med et bredt udvalg inden for design, køkken, mode og bolig af både egne varer og andre anerkendte mærker med fokus på kvalitet, tidens trends og ærlige priser, som de fleste kan være med på. Det skal være inspirerende og en oplevelse at gå ind i en Sinnerup butik,“ forklarer Lars.

Og det er lykkedes. I 2019 og igen i 2020 vandt en af Sinnerups butikker (nærmere Aarhus butikken på Clemenstorv 10) Designbaseprisen for årets mest innovative og nytænkende livsstilsbutik.

I løbet af 50 år er butikken altså gået fra at være en enkelt mindre livsstilsbutik til at være et stort inspirerende møbel, mode og livsstilsunivers med i alt 13 butikker og en webshop med egne brands, inspiration og magasiner, og det skal fejres.

Følg med i året 2021
I 2021 ser vi frem til at fejre Sinnerups 50 års fødselsdag hele året med spændende nyheder, tilbud og unikke jubilæumsdesign. Se også vores nyeste katalog her, fyldt med masser af sommerdrømme og idyl.

Tags: Sinnerup

Mere fra Sinnerup

Sinnerup

www.sinnerup.dk

Besøg Sinnerup i dag online eller endnu bedre kom ned i din egen lokale Sinnerup butik og mærk pulsen og den store passion vi har for at give dig en god oplevelse. Vi spænder bredt; om det er mode eller bolig, vi er stolte af at vise, hvem vi er.  Hos Sinnerup mærker du hurtigt, at vi brænder for det, vi laver, og vi elsker at overraske dig. Historien…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere