26.11.2018  |  Furniture  |  Design

Sid ned med god samvittighed

Nova betyder ny, og tankerne bag den nye stol fra Mater skiller sig da også ud ved at være skabt af en ny, banebrydende måde at udnytte affaldstræ på – blot én af mange nye teknologier, møbelproducenten Mater eksperimenterer med for at reducere verdens CO2-aftryk og udnytte restmaterialer til high-end design.

Til stolen Nova er der brugt en ny, banebrydende genbrugsteknik, som Mater er de første i Danmark til at udnytte. Teknikken går ud på at indsamle overskudstræ fra fabrikker, der producerer bl.a. møbler i finér. Resttræet skæres op på ny og limes igen, hvilket giver en fin tekstur og et mere organisk udtryk på overfladen. Resultatet er i dette tilfælde blevet en smuk fortolkning af et nyt materiale, der oven i købet gør stolen utrolig behageligt at sidde i, fordi det er så fleksibelt.

Stolen er designet af ARDE Design Studio, grundlagt af René Hougaard.

Nova er en moderne stol, der ikke bare er behagelig, men ligeledes udnytter råmaterialer og minimerer affald fra finerproduktionen.

www.materdesign.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere