18.09.2018  |  Business  |  Branchenyt

Søstrene Grene i fremgang – på vej mod milliarden!

Virksomheden vokser vildt, omsætningen er næsten fordoblet og brødrene bag har sat endnu mere gang i væksten med nye partnere.

Brødrene Cresten og Mikkel Grene har givet familievirksomheden Søstrene Grene et kæmpe løft og kan derfor se tilbage på et yderst tilfredsstillende regnskabsår.

Sådan lyder det ifølge en artikel i Børsen 12. september 2018. Børsen har fået indsigt i det endnu ikke offentliggjorte regnskab for 2017/18, som viser at omsætningen er vokset med næsten 50 procent og lander på 900 mio. kroner. Resultatet efter skat er mere end fordoblet til små 78 mio. kr.

Forklaringen på den kraftige vækst er, at Søstrene Grene har skruet op for etablering af nye butikker, som sælger interiør, køkkengrej, hobbyartikler og meget andet.

Ifølge avisen regner Cresten og Mikkel Grene også med, at toplinjen i 2018/19 vil blive løftet med 20-40 pct. og nå 1,1-1,25 mia. kr. Resultatet efter skat ventes at lande på 100-120 mio. kr.

"Der er rigtig god gang i forretningen. Meget af væksten er kommet fra nye butikker, og vi tror, vi kan holde en høj vækst i hvert fald fem år endnu", siger adm. direktør Mikkel Grene til Børsen.

Ny strategi

Den kraftige vækst skyldes især en ny strategi som brødrene for ca. tre år begyndte at følge. Det handlede om at teame op med lokale folk og dermed tage del af risikoen ved åbningen af nye butikker. På denne måde og ved at Søstrene Grene selv tager et finansielt ejerskab har det været nemmere at få lokale partnere med på ekspansionsrejsen, der i dag tæller 217 butikker på 15 markeder i Vesteuropa og Japan.

Mikkel Grene uddyber desuden til avisen, at i dag er omkring en tredjedel af butikkerne medejet af koncernen, mens et par håndfulde ejes 100% af Søstrene Grene.

www.sostrenegrene.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere