08.12.2021  |  Interior  |  Belysning

Sådan laver du en flot dekoration med kalenderlys

Indhold fra partner Hvad er dette?

Julen nærmer sig, og derfor har vi lavet en guide til, hvordan du laver en smuk dekoration i den hyggelige juletid.

Jul betyder hygge, pynt og dekorationer, der alle er med til at sprede en afslappende stemning i december. En af de ting, der hører julen til, er stearinlys - både i adventskransen og i juledekorationen. Især kalenderlyset, der tæller ned til juleaften, er med til at gøre julen hyggelig og minde os om traditionerne.

Hvis du gerne vil tælle ned til jul på den klassiske måde med en smuk dekoration med kalenderlys, der både dufter af jul og spreder et varmt skær, så kommer vi her med vores bud på en smuk juledekoration - som du kan lade dig inspirere af.

Kalenderlys
- Trådstænger til at fastgøre kalenderlys
Vaseurtepottebakkefadserveringsbrætlysestage eller skål
- En bund af ler eller oasis
- Naturpynt som grankogler, mos, rensdyrlav eller gran
- Julepynt som julekuglerfigurer eller ophæng

Kalenderlys
Først og fremmest skal du bruge en form for kalenderlys. Du kan både vælge et lys med tal på, som kan brændes ned dag for dag, men du kan også vælge et lys uden - som fx et spiral lys. Er du ikke til levende lys, kan det være en idé at benytte et LED-lys, da det er brandsikkert. Der er mange flotte kalenderlys i forskellige farver, størrelser og designs, så det er med at finde ud af, hvad der passer bedst ind i din dekoration. Hvis du har svært ved at sætte dit lys fast i dekorationen, kan det være en idé at bruge trådstænger, som du kan sætte i bunden af lyset.

Underlag
Når det kommer til din dekorations fundament, det som din dekoration skal stå på eller være i, er der mange muligheder for at skabe et flot udtryk. Du kan både vælge noget med højde eller noget, der er mere fladt -  dit valg har også betydning for, om du behøver at bruge ler eller oasis eller blot kan pynte din dekoration på et fadbakke eller serveringsbræt eller måske direkte på en lysestage. Ønsker du mere højde, kan du lave din dekoration i en vaseurtepotte eller skål.

Naturpynt
Når du har fundet dit fundament for dekorationen og eventuelt har lagt ler eller oasis i bunden, er det tid til at pynte med naturens pynt. Beklæd din juledekoration med mos og gran og pynt med grankogler, rensdyrlav eller lignende. Din dekoration bliver ikke kun smuk og stemningsfuld, men tager både naturen og duften af jul med indenfor.  

Pynt
Nu er du nået til pynten, som er det, der skal skabe julestemningen på din dekoration. Du kan pynte med lige præcis det julepynt, som du har lyst til. Vælg fx julekuglerfigurer eller ophæng. Du kan både vælge få farver eller vælge at bruge pynt i den samme farvenuance for at skabe et roligt og ensartet udtryk. Du behøver ikke at lave en avanceret juledekoration - du kan nemlig også bare lægge smukke julekugler på et fad med lys og lidt andet pynt. Det kommer alt sammen an på, hvilken teknik du har valgt.

Tags: Sinnerup

Mere fra Sinnerup

Sinnerup

www.sinnerup.dk

Besøg Sinnerup i dag online eller endnu bedre kom ned i din egen lokale Sinnerup butik og mærk pulsen og den store passion vi har for at give dig en god oplevelse. Vi spænder bredt; om det er mode eller bolig, vi er stolte af at vise, hvem vi er.  Hos Sinnerup mærker du hurtigt, at vi brænder for det, vi laver, og vi elsker at overraske dig. Historien…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere