04.10.2018  |  Kitchen  |  Accessories

Sådan bager du spiseligt julepynt med Blomsterberg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Om lidt er den her igen - julen med alle dens traditioner, den gode mad, julepynt og naturligvis julebag og konfekt.

En rigtig hyggelig familieaktivitet er at bage fx et peberkagehus eller andet spiseligt julepynt.

I Blomsterbergs nye udstikkerserie er formene ekstra store og kan bruges til at lave juletræer, julemænd og julekoner. Sammen indbyder udstikkerne til at bage en hel julefamilie, og slippe børnene løs med farvet glasur, glimmer og kugler på disse figurer. De elsker det - og så har du ikke blot lækkert julebag men også julepynt med et sødt og legende udtryk, som du fx kan hænge op i vinduerne.

Udstikkeren måler 20 x 28 x 4,5 cm og er fremstillet i stål. Vejl. udsalg kr. 99,95

Opskrift på Blomsterbergs juletræer, julemænd og -koner

Dej:

800 g hvedemel
400 g stuetempereret smør

300 g flormelis
3 tsk stødt kanel
3 tsk stødt nellike
8-10 æggeblommer (220 g)

Sprøjteglasur

300 g sigtet flormelis

ca. 100 g pasteuriserede æggehvider
 

Ælt hvedemel, stuetempereret smør, flormelis, kanel og nellike sammen, til det smuldrer. Kom æggeblommerne i og ælt videre, til dejen samler sig og bliver ensartet. Stil den i køleskabet i 1⁄2 time. Tag dejen ud og rul den relativt tyndt ud i lidt ekstra mel.


Udstik ønskede figurer - mænd, koner, juletræer osv. Sæt figurerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Ælt alle dejrester sammen til en ensartet dej og gentag udrulningen. Du kan lave små pebernødder af de sidste små stykker dej.
 

Bag figurerne i ovnen ved 170 grader i 8-18 minutter afhængigt af tykkelse og størrelse. Kig til dem med jævne mellemrum. Afkøl de bagte kager på en bagerist, inden de pyntes med sprøjteglasur.
 

Sprøjteglasur: Pisk flormelis og æggehvider til en hvid og luftig masse med en håndmikser. Den er færdig det øjeblik, den ikke flyder sammen, når du stopper piskningen.


Kom den færdige glasur i et kræmmerhus af bagepapir eller en engangs- sprøjtepose, som du klipper et ganske lille hul i. Pynt figurerne efter eget valg og lad dem lufttørre nogle timer, inden du kommer dem i tætsluttende dåser eller hænger dem op til pynt.

Mere fra F&H of Scandinavia A/S

F&H of Scandinavia A/S

www.fh-as.dk

F&H of Scandinavia er Skandinaviens største bolig-brandhouse inden for køkken, bord, bad og interiør. Med mere end 25 brands og ca. 10.000 forskellige designs på lagerhylderne, bl.a. Södahl, Rosti, BITZ, Zone Denmark, Blomsterbergs, HOLM, Morsø, Villa Collection, Medusa og Lyngby Glas, er F&H branchens førende leverand…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere