07.02.2019  |  Business  |  Branchenyt

Royal Copenhagen åbner udstilling med kendt kunstner

Udstillingen Totem viser værker af billedkunstner Cathrine Raben Davidsen og kan opleves frem til 31. marts 2019.

I morgen åbner Royal Copenhagen en udstilling med værker af billedkunstner Cathrine Raben Davidsen på 2. sal i Royal Copenhagen Flagship Store på Amagertorv.

Med udstillingen introducerer Royal Copenhagen et nyt kapitel i en gammel tradition for virksomheden, nemlig at invitere anerkendte og talentfulde kunstnere til at udvikle nye unika-værker.

Totem er resultatet af Cathrine Raben Davidsens to år lange kunstneriske virke på Royal Copenhagens fabrik i Glostrup. I tæt samarbejde med fabrikkens eksperter har hun eksperimenteret med nye formgivninger, glaseringer og brændinger. Samarbejdet har resulteret i mere end 150 keramiske unika-værker, bestående af både vaser, krukker, kander og fade. Et udvalg af disse præsenteres på udstillingen. Det skriver Royal Copenhagen i en pressemeddelelse.

I arbejdet med glasurerne har Raben Davidsen blandet forskellige glasurer og på enkelte krukker anvendt 24 karat guld. Hun har behandlet nogle af glasurerne med oxider, mens andre har gennemgået en saltglasering i ovnen. Blandt de anvendte historiske glasurer fra Royal Copenhagens arkiv er Patrick Nordströms berømte Okseblod, som ses anvendt i den røde serie Totem Clan.

Ud over keramikken udstiller Raben Davidsen også nye malerier, tegninger, grafik og en animationsfilm.

Royal Copenhagen har igennem mange år haft tradition for at invitere både danske og internationale kunstnere indenfor til at eksperimentere med keramikkens kunstneriske potentiale og spændvidde i virksomhedens værksteder. Med Totem ønsker Royal Copenhagen derfor at kaste lys på virksomhedens store arv og viden om porcelæns- og stentøjsfremstilling som er den, som fabrikken stiller til rådighed for kunstnerne og også vise, at samarbejdet ofte fører til udvikling hos begge parter.

”Alle vores kunstnersamarbejder har deres egen sjæl, selvom de hver især arbejder med de samme basismaterialer og understøttes af vores egne dygtige håndværkere. Det udviklingsarbejde er et ansvar, som altid har ligget i Royal Copenhagen, og som virksomheden har stået ved igennem århundreder, og vi fortsætter med at støtte og trives i samtidskunsten”, fortæller Niels Bastrup, Royal Copenhagens Kreative Direktør i pressemeddelelsen.

Udstillingen, der vises i Royal Copenhagen Flagship Store på Amagertorv varer frem til d. 31. marts 2019 og er åben for alle i butikkens åbningstid.

www.royalcopenhagen.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere