12.01.2018  |  Business  |  Branchenyt

Restmaterialer up cycles til designprodukter

Genbrugsmetal og svampeinficeret træ forvandles til smukke brugsgenstande

Mater lancerer i 2018 en ny bæredygtig accessories-linje, hvor alle produkter er fremstillet i bæredygtige materialer og produceret på en måde, der skåner miljø samt støtter mennesker og lokale håndværkstraditioner.

”Små stykker resttræ kan forvandles til de smukkeste brugsgenstande med lidt omtanke. Det kræver vilje og en lyst til at gøre en forskel at upcycle materialer, men hvis vi skal kunne levere en grøn planet videre til de kommende generationer, er det ganske enkelt nødvendigt, at vi alle tænker lidt mere på miljøet og udnytter ressourcerne fuldt ud," siger Henrik Marstrand. 

De to første nyheder er i den bæredygtige accessory kollektion er en lysestage i metal og et træfad.

Spike Candle Holder er skabt af den danske upcoming designer Amanda Walther. Hun har designet en lysestage, hvis spidse ben har klare referencer til Maters ikoniske Bowl Table. Stagen er støbt af genbrugsmetal med en traditionel, indisk sandstøbningsteknik, der er gået i arv gennem generationer i Moradabad-regionen i det nordlige Indien. Med Spike hyldes de gamle håndværksteknikker og hjælper desuden de lokale jernstøberier til at holde en traditionel håndværkstradition i live.
Lysestagen fås i jern, sortlakeret jern samt mat aluminium i størrelsen H: 24 x B: 15 cm.

Decay Tray er en hyldest til skønheden i forfald. Bakkerne er fremstillet i dansk trøffelbøg, der er bøgetræ ramt af svamp og som normalt er uanvendeligt i industrien. Men Decay Tray er behandlet med en fødevaresikker lak, der gør den nyttig til servering af frugt, kager eller lignende. På grund af svampen har bøgetræets overflade en stærk, nærmest marmorlignende struktur, der gør, at ikke to bakker er ens. Fås i størrelserne: 15 x 26 x 2,5 cm og 18 x 40 x 2,5 cm.

www.materdesign.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere