02.10.2020  |  Business  |  Branchenyt

Rasmus Fenhann modtager årets Wegner-pris

Tønder Kommune og Kunstmuseet i Tønder hædrer Rasmus Fenhann med Wegner-prisen 2020.

Designer og møbelsnedker Rasmus Fenhann er vinderen af årets Wegner-pris. Det har Tønder Kommune og Kunstmuseet Tønder besluttet. Prisen uddeleles til en designer, som har bidraget væsentligt til nordisk designs udbredelse og/eller har bidraget til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Prisoverrækkelsen finder sted på Schackenborg Slot i dag. Prisen overrækkes af Japans ambassadør i Danmark Manabu Miyagawa.

"Jeg er meget stolt af at modtage Wegner-prisen, og jeg ser det som en anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget", siger Rasmus Fenhann.

Rasmus Fenhann blev udlært møbelsnedker med sølvmedalje i 1996, og har lige siden udviklet sig og søgt inspiration både i Danmark og udlandet. Således har han været på to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan.

Opholdene i Japan havde en betydelig indflydelse på Rasmus Fenhann, som i sin produktion kombinerer skandinaviske og japanske traditioner for design og håndværk.

Rasmus Fenhann designer selv alle sine projekter, hvor han lægger vægt på at udforske samspillet mellem form og funktion - og altid krydret med håndværk fra den øverste hylde.

Det har man kunnet opleve på f.eks. Snedkernes Efterårsudstilling, hvor Rasmus Fenhann hvert år er bidragyder, men også på udstillinger i ind- og udland samt på Gallerie Marie Wettergreen i Paris, hvor Rasmus Fenhann er fast udstiller.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere