15.11.2018  |  Business  |  Branchenyt

Rammende lampe i træ vinder stort ved FSC Design Award 2018

For første gang i konkurrencens historie løb det samme design med begge hovedpriser til årets FSC Design Award, der blev uddelt onsdag eftermiddag.

I går blev FSC Design Award afviklet i Aller Media og særligt et produkt i fsc-certificeret træ løb med opmærksomheden.

”Det har været en vellykket konkurrence, hvor de studerende har vist et højt fagligt niveau og et stort engagement i bæredygtighed. Og det er tydeligt, at de har en dyb fornemmelse af behovet for at tænke bæredygtighed ind i deres designs”, lyder det fra Søren Dürr Grue, direktør i FSC Danmark i pressemeddelelse og han fortsætter:

”Konkurrencen har stor betydning, for det er vigtigt med et øget fokus på bæredygtighed, også i designbranchen. Designere har en stor indflydelse på de produkter, der ender på butikshylderne, og når bæredygtighed tænkes ind i designet, er det nemmere for forbrugerne at vælge bæredygtige produkter”.

Rammende design vandt

51 design- og arkitektstuderende udstillede fra 13.-14. november deres bud på fremtidens bæredygtige trædesign hos Aller Media på Havneholmen i København. I alt blev 35 designs lige fra garderobebænke, lamper, reoler og bænk til et altanmøbel vurderet af et professionelt dommerpanel fra designbranchen.

De suveræne vindere blev Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen fra Kunstakademiets Arkitektskole (KADK) med designet Frames, der ifølge dommerne er en tidløs og dynamisk pendel bestående af simple og gentagne trærammer.

Rammerne er udelukkende lavet af FSC-certificeret træ, som understreger designernes fokus på bæredygtighed.

”Frames er æstetisk smuk, arkitektonisk, magisk og dragende og der er tænkt over former, materialer og farver – alt dette er grundene til, at Frames vinder dette års konkurrence,” lød det i begrundelsen fra årets dommerpanel.

Gitte Willemoe Matzen, chef for FDB Møbler hos Coop Danmark A/S og dommer ved FSC Design Award 2018, beskriver desuden Frames således:

”Lampen Frames skiller sig ud på en overbevisende måde ved sit magiske dragende design. Lampen inviterer til, at man går på opdagelse i designet, som vil optræde forskelligt hver gang det betragtes. Og så er der en befriende taktilitet over lampen, som er et rungende modsvar til den digitale bølge der også skyller ind over belysning som kategori i dag”.

Glade vindere

De glade vindere var overvældede over både at vinde FSC Design Award og Mad & Boligs Designpris og enormt taknemmelige.

”At dommerne har valgt vores design, er en kæmpe cadeau, som ikke helt kan beskrives. Det er et tegn på, at vores design fungerer funktionelt og ikke bare er godt på billeder. Det betyder altså at de kan se muligheder i Frames og at det er et produkt som rent faktisk kan produceres. Det er vi meget beæret over og glæder os til vores sparringsforløb med Kvist Industries”, lyder det fra vinderne Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen.

Præmien

Som vindere af FSC Design Award 2018 modtager Emma Bukhave Vidarsson og Anna Ohmsen et unikt samarbejde med Kvist Industries. Sammen indgår de et spændende sparringsforløb omkring udviklingen af Frames. Som en del af forløbet rejser Emma og Anna til Kvist Industries fabrik i Letland, hvor de sammen vil arbejde på at udvikle prototypen frem imod et salgsklart FSC-certificeret produkt. På turen får Emma og Anna også mulighed for at opleve en FSC-skov på nært hold og gå på opdagelse i landets fantastiske vilde natur. 

”Vi skal nu sammen med vinderne produktmodne ideen – således at produktet har en bæredygtig forretningsmæssig fremtid. Det kunne jo være interessant, hvis en af vores eksisterende kunder vælger at tage produktet til sig”, udtaler Søren Kvist, der er produktions- og udviklingschef hos Kvist Industries og fortsætter:

”Designvinderne skal have muligheden for at få indsigt i vores proces fra ide til produkt og hvordan de næste step vil forløbe såfremt produktet sendes i en større produktion. Endvidere skal vinderne have indsigt i hvordan vi hos Kvist Industries A/S arbejder med FSC-træ i dagligdagen, som en del af en bæredygtig strategi”.

Flere priser

Udover FSC Design Award uddelte magasinet Mad & Bolig deres årlige design – og ærespris. Designprisen gik også som nævnt til Emma og Anna fra Kunstakademiets Arkitektskole (KADK) med designet Frames. Ud over æren får de et interview i magasinet Mad & Bolig og det multifunktionelle møbel Radius fra FDB Møbler.

Mad & Boligs ærespris gik i år til Skagerak for at have gjort en forskel. Siden 1976 har Skagerak produceret møbler, havemøbler og accessoires i træ med fokus på etik og bæredygtig produktion. I dag er omkring 55% af deres totale produktion FSC-certificeret, og ambitionen er, at 100% af produktionen skal være certificeret i slutningen af 2020.

www.dk.fsc.org

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere