05.12.2019  |  Business  |  Branchenyt

Pantone har netop offentliggjort årets farve

Farven indgyder ro, tillid og samvær.

Classic Blue er årets farve. Den klassiske, tidløse blå er Pantones bud på et pålideligt og stabilt fundament, der kan bygges videre på, når vi krydser tærsklen til en ny æra. Sådan lyder det fra Pantone, der netop har introduceret årets farve.

Classic Blue (PANTONE 19-4052) er en tidløs og klassisk blå nuance, der er elegant i al sin enkelhed. Den har referencer til himlen i skumringstiden, og de beroligende toner i Classic Blue fremhæver ønsket om et pålideligt og stabilt fundament, som vi skal bygge videre på, når vi krydser tærsklen til en ny æra.

“Vi lever i en tid, der kræver tillid, og det er netop kontinuitet og tillid, der udstråles i PANTONE 19-4052 Classic Blue", siger Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute i en pressemeddelelse. Hun fortsætter: "Gennemsyret af en dyb resonans giver Classic Blue et forankrende fundament. En grænseløs blå stemningsfuld fornemmelse af den store og uendelige aftenhimmel, Classic Blue tilskynder os til at se ud over det indlysende; til at udvide vores tankerække; udfordre os til at tænke dybere, øge vores perspektiv og åbne strømmen af kommunikation".

Ifølge Pantone er den klassiske blå afslappende, og den giver en følelse af fred og ro til såvel ånd som sjæl. Hertil kommer koncentration, PANTONE Classic Blue kan fokusere vores tanker, og så fremmer klassisk blå, menneskets modstandsdygtighed.

Den klassiske blå er blid og let tilgængelig, den er omfavnende, og den egner sig til afslappet interaktion.

"Årets PANTONE farve fremhæver forholdet mellem farvetendenser, og hvad der sker i vores globale kultur netop nu. Det gælder en farve, der afspejler, hvad det enkelte individ føler, og hvad de har brug for, at farven kan være svaret på", siger Laurie Pressman, vicedirektør for Pantone Color Institute og hun uddyber:

"I takt med at samfundet fortsætter med at se på farver som en kommunikationsform og en måde at udtrykke og påvirke ideer og følelser på, bør designere og brands føle sig inspireret til at bruge farver til at engagere og forbinde. Årets PANTONE farve udstikker en strategisk retning for trend og design, og det afspejler Pantone Color instituttets arbejde året rundt".

Classic Blue i boligindretning

Pantone forudser at Classic Blue bliver en klar favorit til boligen. ”Ved at skabe et stabilt fundament, der kan bygges videre på, tilfører Classic Blue en kreativ selvtillid i boligindretningen med muligheden for at omdanne et rum gennem unikke farvekombinationer og tonale udtryk.

Classic Blue er let at anvende på tværs af mange forskellige materialer, teksturer og finishes, og den er en pålidelig blå, der kan tage dig i forskellige retninger, og udtrykke tradition og elegance såvel som uventet dristighed”, lyder det afsluttende i pressemeddelelsen fra Pantone.

www.pantone.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere