17.03.2017  |  Business  |  Branchenyt

Palæstinensiske kvinder udstiller tekstildesign i København

En gruppe kvindelige palæstinensiske tekstildesignere har de seneste fem år arbejdet på en kollektion af broderede tasker. Taskerne vises frem på en udstilling København i weekenden.

Otte kvindelige palæstinensiske tekstildesignere har siden 2012 arbejdet med at udvikle deres designkundskaber ved blandt andet at eksperimentere med sting, materialer, farver og form. Nu viser kvinderne deres palæstinensiske broderi frem i form af tasker og meget andet på en to-dages udstilling på galleriet VESS på Vesterbro i København.

Udstillingen fortæller i tekst og billeder om de seneste fem års designarbejde og sætter fokus på designprocessen som redskab. I kollektionen har kvinderne fortolket traditionelle palæstinensiske motiver og sting med fokus på at skabe nytænkende og personlige broderier.

- Jeg har været med i projektet i fem år, og jeg er meget glad for, at vores arbejde nu bliver udstillet i Danmark. Jeg er spændt på at høre, hvad danskerne synes om vores designs, siger Abla Hantash, der er tekstildesigner fra byen Dura på Vestbredden i Palæstina.

Arbejdet indgår i projektet ”Design in Context”, som Det Danske Hus i Palæstina står bag i samarbejde med tekstildesigner Josefine Gilbert og modedesigner Tine Winther. 

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

Se profil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere