08.01.2018  |  Business  |  Branchenyt

Optimisme i dansk e-handel

Ifølge Logistikanalyse 2017 fra FDIH forventer langt over halvdelen af danske webshops at fordoble antallet af pakker i løbet af de næste 3 år.

Logistik er en væsentlig konkurrenceparameter blandt danske webshops. Store og små virksomheder prioriterer dog de logistiske udfordringer meget forskelligt. Hvor vareleverandører er en udfordring for nogen, er kundernes forventninger udfordringer for andre. 
Generelt er der dog stor optimisme i branchen, 3 ud af 4 (76 %) netbutikker forventer, at de om tre år vil have fordoblet antallet af pakker, de sender til forbrugerne.

”Det er dejligt at se, at netbutikkerne ikke har planer om at slappe af. Der er brug for store ambitioner og optimisme, hvis vi skal klare os i den internationale konkurrence”, konstaterer Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men hvordan ser det ud med leveringsalternativer i fremtiden, er det dag-til-dag, gratis returfragt eller noget helt tredje, der bliver den vigtigste parameter for kunderne fremover? Svaret er hverken enten eller, men afhænger jf. de adspurgte netbutikker, af antallet af sendte pakker, og derved størrelsen på netbutikken. 

Om forbrugerne er villige til at betale ekstra for hurtig levering og andre services er der uenighed om, men flertallet er overvejende positive.

Se flere eksempler fra analysen i nedenstående infografik.

www.fdih.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere