Nyhedsarkiv

Branchenyt

Dom afsagt i nisse-sagen

Sø- og Handelsretten har netop afsagt dom i sagen anlagt af bySommer ApS mod Klarborg A/S i december 2019 vedr. illoyal adfærd efter markedsføringsloven imens bySommer ApS havde en eksklusiv licensaftale med Klarborg ApS.

Design

Hun gentænker designet i Kays ånd

“Kay ville have elsket at se sit arbejde rykke ind i vores tidsalder og få et nyt og spændende liv”. Det siger Sus Bojesen Rosenqvist, der er Kay Bojesens barnebarn og indehaver af virksomheden Kay Bojesen Aps, hvor hun gentænker og videreudvikler den verdenskendte designers klassikere.

Ledelse & drift

Undgå greenwashing – nye skrappere regler fra 28. maj 2022

Fra den 28. maj kan det blive væsentligt dyrere at overtræde markedsføringsloven.

Trends

3daysofdesign: DDcated designhub gentager succesen

Der opstår magi, når små og store designbrands samles i unikke omgivelser. Det mener branchefolkene bag DDcated, som i samarbejde med Nationalmuseet derfor gentager successen fra 2021 med et nyt stort designhub blandt statuerne i Kongernes Lapidarium under dette års 3 Days of Design – i år med flere nye og mere involverende formater målrettet aktørerne på det professionelle kontraktmarked.

Table top

Maskulin, hollandsk high end

Forklæder, grillhandsker og grydelapper i kernelæder, skærebræt i egetræ og valnød og køkkenredskaber i akacietræ. Det oser af maskulin luksus, når hollandske Dutchdeluxes ruller kollektionen ud.

Udstyr

Et skarpt samarbejde

bySommer har netop indgået et samarbejde med Nordic Chefs om lancering af den nye knivserie: ‘Nordic Chefs Collection’.

Ledelse & drift

Detailhandel 2021: Runder for første gang 400 milliarder kroner

Coronapandemien har bidraget til detailbranchens store omsætningsfremgang. Det er første gang i historien, at detailhandlens omsætning runder 400 milliarder kroner på et enkeltstående år, og stigningen er ligeledes den største i statistikkens levetid. Især underbranchen ”Internethandel, postordre mv.” imponerer med store vækstrater siden 2019, fastslår DI.

Dekoration

Vi er kunstnernes ven

Poster & Frame vender måden, man hidtil har solgt og fremstillet plakater på, på hovedet. Her er det kunstnerne selv, der skaber plakatkunsten, og Poster & Frame formidler den videre til enten forbrugerne eller til livsstilsbranchen.

Ledelse & drift

Vi skal overraske, og vi skal turde

For kort tid siden åbnede Bahne en ny stor butik på Trianglen i København i de mest fantastiske lokaler, der giver klar mulighed for nytænkning og udvikling. Butikken skal da også differentiere sig fra de øvrige butikker i kæden – og være en oplevelse af kurateret design og mode.

Udstyr

Ny generation af køkkentøj

Tefal Ingenio-serien består af stegepander og kasseroller med aftageligt håndtag, så forbrugeren nemt kan anvende dem både på komfuret, i ovnen og til opbevaring af rester i køleskabet.

Branchenyt

Investeringer for livet

Sundqvist arbejder med premium brands, som Jenny Gyllmez, CEO for den norske og danske virksomhed, kalder for investeringer for livet. I Sverige har man næsten 60 års brancheerfaring, for tre år siden tog man fat på det norske marked og i 2022 fortsættes vækstrejsen i Danmark.

Udstyr

Eva Solo i helt nye rammer

Eva Solo har bygget om og bygget ud til fremtiden, for direktør Jan Engelbrechts holdning er, at skal man tiltrække gode medarbejdere, må man skabe gode rammer. Herudover er der etableret et showroom, hvor Eva Solo-værdierne kan præsenteres, og hvor detailhandlerne kan inspireres, og et nyt lager, så logistikken også er gearet til fremtiden.

Design

Kom godt i gang med den grønne omstilling

Interessen for grøn omstilling i designbranchen er eksploderet de seneste par år. Og med god grund, for lige nu kan den grønne omstilling indføres gradvist og frivilligt, men om få år vil den grønne omstilling være et krav fra EU. Lifestyle & Design Cluster er netop sat i verden for at hjælpe designbranchen med at komme godt i gang med den nye tankegang og arbejdsform.

Branchenyt

Fokus på bæredygtigt design

Nu er det tid til at indlevere bidrag til German Design Awards 2023.

Trends

Vi ser fremad: Christmasworld Trends 2022+ åbner op for nye designmuligheder

"Facing Forward" er mottoet for Christmasworld Trends 2022+. De tre trend-statements "hearted+minimal", "mystic+originate" og "local+vital" rummer temaer, farver materialer og inspiration til design 2022+, når det gælder dekoration til julen.

Udstyr

WMF rebrandes

“Feel perfection” er det nye WMF-slogan, der underbygges med en ny mærkevarekommunikation og et nyt visuelt udtryk. Målet er at tale direkte til de kvalitetsbevidste, køkkenpassionerede forbrugere med et design, der skiller sig ud, et større fokus på den digitale kommunikation og en større synlighed i de fysiske butikker, siger Groupe SEB Nordics business director.

Branchenyt

Har du Danmarks flotteste vinduer?

gia – IHA Global Innovation Awards program – leder lige nu efter de flotteste vinduer i design- og boligbranchen til gia Top Window Award konkurrencen, der afvikles i samarbejde med Designbase.

Branchenyt

Jacob Bahne Sørensen er død

Design-kæden Bahne har mistet én af de drivende kræfter gennem 30 år. Natten til tirsdag afgik Jacob Bahne Sørensen 54 år gammel ved døden efter længere tids sygdom.

Ledelse & drift

Bøde for at stille krav om at ”tagge” i SoMe-konkurrencer

Ledelse & drift

Detailhandel handler om mennesker og følelser

Personlig kontakt er det, der skaber den gode kundeoplevelse. Mennesker handler med mennesker, og detailhandel er netop samspillet mellem mennesker og følelser i alle aspekter, mener foredragsholder, underviser og mentor Torben Lorentsen. For ud over at få en tilfreds kunde, får man også en ambassadør, der taler positivt om butikken til sin omgangskreds offline og ikke mindst online.

Trends

3daysofdesign: FRAMING samler en perlerække af designbrands!

Igen i år kan FRAMING åbne dørene til tre dages designfestival i København. Og denne gang danner Odd Fellow Palæet atter rammen for eventet. På hele 3 etager!

Ledelse & drift

Danske virksomheder kan få MitID Erhverv fra oktober 2022

3,6 millioner danskere har allerede fået MitID. I efteråret bliver det virksomhedernes tur. MitID Erhverv erstatter NemID medarbejdersignatur og rulles ud til de danske virksomheder fra oktober 2022 og frem mod juni 2023.

Table top

Det smukt dækkede bord

Service, bestik, glas, tekstiler, vaser, fade, skåle med meget mere. Det smukt dækkede bord er essentielt for design- og interiørbranchen. Det er her, der ligger rigtig meget salg, og det er her, butikkerne kan inspirere kunderne med smukke borde i indretningen, og som vanligt er der masser af spændende nyt til branchen og til forbrugerne. Vi har set på nyhederne til sommeren og ind i efteråret.

Trends

En samlet genstart af de globale tekstilmesser

Techtextil, Texprocess og Heimtextil Summer Special slår dørene op i Frankfurt am Main fra den 16. til den 24. juni. Efter corona-pausen glæder udstillere og besøgende sig til det personlige møde, og talrige innovationer og spændende nyudviklinger er klar til at blive præsenteret.

Branchenyt

E-handelsanalysen marts: Stort potentiale for salg af brugte varer i danske netbutikker

Hver tredje forbruger vil gerne købe brugte varer i danske netbutikker – blandt andet for at hjælpe klimaet og spare penge. Men kun hver sjette forbruger har rent faktisk gjort det. Den manglende mulighed for at røre produktet er den primære barriere, viser Dansk Erhvervs E-handelsanalyse.

Branchenyt

Medusa Copenhagen fejrer 25 festlige år

I år er det 25 år siden, Medusa Copenhagen tog de første skridt på sin eventyrlige rejse. En rejse, som er for alle med fantasi, humor og let til smil. Jubilæet fejres med nye, sjove figurer, og det bliver som altid finurligt, farverigt og fuldt af glimmer.

Tekstiler

Jeg vil gøre en forskel for verdens kvinder

Mangfoldighed, ligestilling og social ansvarlighed er hjørnestenene i Manelleh – handmade by women. Maria Manel Bøge har flere gode karrierejobs bag sig. Nu har hun dog valgt at følge sin passion om at hjælpe verdens kvinder. Det er blevet til en kollektion af smukke, unikke ting, bl.a. tæpper skabt af gamle sarier. Nu vil Maria gerne have produkterne ud i den danske detailhandel. ”For jo mere salg vi kan få, jo flere kvinder kan vi hjælpe”, siger hun.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere