16.11.2021  |  Business  |  Branchenyt

Nye traditioner og nye generationer

Julen, og de særlige traditioner der knytter sig til højtiden, er for mange en imødeset kulmination på året. I en foranderlig verden er julen en elsket konstant, men i takt med livets faser og skelsættende begivenheder ændrer vores jul også karakter. Og et kig på julebordene kan inspirere branchens mange professionelle til at skabe smukke, inspirerende juleborde i butikkerne.

Ritualerne tilknyttet højtiden skifter ofte ejerskab og karakter i hver enkelt familie, når nye generationer føjer nye kapitler til deres julefortælling. Denne tematik danner rammen for Royal Copenhagens julebordsudstilling 2021.

For 58. år i træk åbnedes dørene til julebordsudstillingen i Royal Copenhagens flagskibsbutik på Amagertorv 6 i hjertet af København. Gennem årene er udstillingen blevet en fast juletradition, der siden 1963 har samlet tusinder af besøgende på tværs af generationer, og den skattede tradition udfoldes nu også digitalt, så hele Danmark kan nyde den.

Under temaet ’Nye Traditioner’ tager årets julebordsudstilling udgangspunkt i den mangfoldighed af juletraditioner, der i hver familie værnes om, gentages år efter år og gives videre fra generation til generation. Men udstillingen vil også kaste lys over de nye traditioner som opstår, når man selv skal etablere sin egen jul.

For selvom julen er fuld af gentagelser, giver vi den alle hver vores karakter og udtryk. Royal Copenhagen har indbudt syv stærke personligheder til at dække årets i alt fem juleborde. Alle deler de ud af personlige historier omkring deres egen jul, og de traditioner, de enten har med sig, eller selv har etableret.

Årets borddækkere er alle unikke formidlere i hver deres kreative og faglige felt og repræsenterer udsyn fra forskellige generationer, som bringer fine historier og inspirerende perspektiver på julen og dens traditioner.

Dette års borddækkere, der har ladet Royal Copenhagen iscenesætte deres julehistorier med afsæt i et univers af porcelæn, er: Nanna Øland Fabricius (Oh Land) (f. 1985) – sangerinde, komponist og TV-vært, Cecilie Haugaard (f. 1990) – Influencer, model og TV-vært, parret Nikolaj Stokholm (f. 1990) – komiker og TV-vært – og hans kone Isabella Stokholm (f. 1993), der er influencer og kandidatstuderende, parret Christina Meyer Bengtsson (f. 1964) – indehaver af Heartwork Design og kreativ ildsjæl, der beskæftiger sig med interiørdesign, grafisk design og indretning, og hendes mand Claus Meyer (f. 1963), der er international gastronomisk iværksætter, medejer af Meyers A/S, kogebogsforfatter og virksomhedsejer, Lotte Tegner Freddie (f. 1935), der er journalist, forfatter og foredragsholder samt tidligere fotomodel og moderedaktør på Børsen og Berlingske Tidende. Nuværende skribent for ELLE og Fashionforum. Ridder af den franske orden Légion d’honneur.

En påskønnet begivenhed
De stemningsfulde juleborde iscenesætter julens traditioner, men vover også at give højtiden lidt kant og humor. Udstillingen giver også inspiration videre til de besøgende til julepyntning og borddækning, og den kan ses frem til den 31. december 2021.

Julebordene kan også opleves digitalt i samme periode på https://www.royalcopenhagen.com/dk/da/home

- PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere