18.06.2021  |  Business  |  Branchenyt

Nye momsregler nedsætter onlineforbruget

Ny analyse fra DI Handel viser, at en stor del af de danskere der køber på online markedspladser, oftest køber for under 80 kroner, som er den nuværende bagatelgrænse for moms. Analysen tyder dog på, at fjernelsen af grænsen 1. juli vil få færre danskere til at købe produkter fra lande udenfor EU.

Ny analyse fra DI Handel om online markedspladser viser, at en større del af de danske forbrugere, der køber på online markedspladser, som regel foretager køb under den nuværende bagatelgrænse på moms for varer købt udenfor EU. Det gælder især køb hos AliExpress, Wish og eBay, hvor henholdsvis 51 procent, 43 procent og 26 procent af de seneste køb var under 80 kroner.

”Det er meget problematisk med den konkurrenceforvridning, der sker fra blandt andet de kinesiske sælgere på de globale markedspladser, hvor vi har set flere eksempler på, at varerne ikke lever op til de krav til produktsikkerhed som de danske varer gør. Vi skylder de danske virksomheder, at konkurrencen sker på lige vilkår”, siger Sidsel Dyrholm Holst, som er branchedirektør for DI Handel.

”Samtidig risikerer forbrugerne at købe produkter, som har en meget ringe kvalitet og i sidste ende kan være direkte farlige at anvende”, fortsætter hun.

Produkter købt under bagatelgrænsen er især ”andet”, elektronik og el-udstyr, samt sports- og hobbyudstyr. Ser man på hvem, der foretager disse køb på online markedspladser, er det det i særlig høj grad kvinder og personer i aldersgruppen 18-49 år.

Fra 1. juli i år fjernes bagatelgrænsen for alle produkter, der indkøbes fra lande udenfor EU, og de vil derfor blive pålagt at afregne dansk moms og i nogle tilfælde også told, uagtet pakkens værdi. De nye regler kan meget vel have stor betydning for danskernes online shoppingadfærd.

”De nye momsregler, som træder i kraft 1. juli, vil forhåbentligt betyde, at forbrugerne tænker sig om en ekstra gang, inden de køber produkter, som er ekstremt billige og med tvivlsom kvalitet på nettet. Vores seneste analyse tyder på, at det vil være tilfældet”, siger Sidsel Dyrholm Holst.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere