24.01.2023  |  Business  |  Trends

Ny start for Stockholm Furniture Fair

Stockholm Furniture Fair vender tilbage efter to års pandemisk fravær med flere interessante nyheder, herunder muligheden for udstillere, der udstiller i byen, for at deltage i messen i et mindre format.

Møbelmessen 2020 fandt lige præcis sted, inden coronapandemien brød ud, og i både 2021 og 2022 var messehallerne lukkede. Men nu er Stockholm Furniture tilbage. Den 6.-12. februar 2023 åbner messen med over 400 udstillere fra 31 lande, herunder skandinaviske brands som  Hem, Artek, Kinnarps og Lammhults side om side med internationale navne som Moroso. Arrangøren Stockholmsmässan forventer mere end 30.000 branchebesøgende fra omkring 100 lande. 

"Messen er uovertruffen som et effektivt mødested. Vi står over for et ekstra stort behov fra designbranchen efter flere års fravær på grund af pandemien, og vi glæder os især til at samles igen og se og blive inspireret af nyhederne fra designverdenen. Møbeldesign skal opleves. Vi ønsker at prøve sofaer og den taktile og visuelle oplevelse af møbler og designmål", siger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager Stockholm Furniture Fair og Stockholm Design Week. 

Nye funktioner

Stockholm Furniture Fair præsenterer flere nyheder på udstillingsgulvet. Udstillingen The Gallery Edition, designet af stylist Sophia Bratt, tilbyder virksomheder, der udstiller ud i forskellige lokaler i det centrale Stockholm under paraplyen Stockholm Design Week,  at deltage på messen med et produkt. Målet er at skabe synergierne mellem designugen i byen. 

Nude Edition er et nyt koncept med fokus på bæredygtighed og enkelhed kombineret med et højt designniveau.  Her præsenteres produktnyheder på mere økonomiske og mindre, ensartede stande, lavet af  genbrugsmateriale, som efter brug returneres  og genanvendes igen.

I år har messen også valgt at fremhæve svensk design på en tydeligere måde. Årets æresgæst er designgruppen Front, som præsenterer et stort inspirerende statement i messens indgangsparti. Front er det første svenske designstudie, der blev udnævnt til æresgæst på Stockholm Furniture Fair, og møbelmessens egen restaurant er designet af ingen ringere end designer Jonas Bohlin.

"Vi er stolte af at fremhæve Den Svenske Front som æresgæst og det svenske ikon Jonas Bohlin, der faktisk også fylder 70 år i år. 

En anden stor nyhed er udstillingen i Älvsjö gård, en bygning fra 1500-tallet ved siden af messen. Her skabes en kreativ platform for eksperimenterende og limited design. I februar lanceres også den nye Scandinavian Design Award, som Stockholm Furniture Fair har etableret sammen med It is Media og forlagets magasin Rum.

Inspirerende udstillinger

Både  Stockholm Furniture Fair og Stockholm Design Week præsenterer internationale talere  og gæsteudstillinger af inviterede designere og designvirksomheder. En af dem er  udstillingen Now or Never af designeren Emma Olbers, hvor hun i samarbejde med andre aktører undersøger forskellige møbelmaterialers miljøpåvirkning.

"2023 årets Drivhus er ekstra spændende i år efter en langperiode uden mulighed for messer", siger Anya Sebton, designer og formand for  Drivhuset jury. "Juryens udfordring er at finde kreative og innovative elementer, og i 2023 forslagene ses masser af innovation og legesyge blandt outsiderne",  fortsætter hun.

www.stockholmfurniturefair.se

www.stockholmdesignweek.com

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere