16.08.2022  |  Business  |  Branchenyt

Ny start for Formex

I slutningen af august åbner den første fysiske Formex-messe siden coronapandemien. Blandt de nye tiltag er en ny afdeling for mindre virksomheder, den nye Formex Sustainability Award og en introduktionsdag for folk, der ønsker at arbejde i branchen.

Efter at være blevet tvunget til at aflyse fire messer er Formex mere end klar til at åbne dørene til efterårets 23.-26. august-udgave. Når dette skrives to måneder før messen, tror arrangøren Stockholmsmässan på godt 400 udstillere. 
Interessen fra de besøgende er større, end man kunne have turdet håbe på efter den lange afbrydelse.

“Da pandemien brød ud, spurgte mange mennesker sig selv, om det var dødsstødet for messer. Men det tog ikke lang tid at indse, at det ikke var tilfældet. Det fysiske møde er vigtigt, og vi arbejder med produkter, som du ønsker og har brug for at opleve med alle sanser. Jeg rejser meget rundt og taler med folk og ser, hvordan interessen er vokset. Så er der selvfølgelig nogle virksomheder, der har været væk i noget tid, og overvejer, om de skal udstille sammen eller klare sig selv”, siger Formex’ fungerende projektleder Chicie Lindgren.
Efterårets messe vil fylde messens A- og C-haller og vil dermed være mere komprimeret end tidligere år. En nyhed dette efterår vil være News & Trend Expo-udstillingerne ved indgangene til hallerne, hvor et udvalg af nye produkter vises let tilgængeligt. 
Messen er som sædvanlig struktureret efter forskellige produktområder. Nyt i år er Craft & Creative i A-hallen, hvor mindre og lokale producenter får mulighed for at udstille i ens opstillede stande, og Garden & Mixed Living i C-hallen, som er blevet udvidet.
“Vi kan se, at interessen for friluftslivet kun vokser. Folk, der arbejder med indretning, er ofte også interesserede i blomster og dyrkning”, siger Chicie Lindgren.

Ny pris
Bæredygtighedsspørgsmål har tiltrukket sig stor opmærksomhed i branchen i de senere år, og Formex fanger interessen med en ny bæredygtighedspris. 
Formex Sustainability Award er en konkurrence, hvor en designer eller virksomhed nominerer et veldesignet og funktionelt produkt eller fremstillingsproces, der minimerer udledningen af drivhusgasser, har bæredygtig, gennemsigtig produktion i alle faser og bidrager til bæredygtig udvikling. 
Vinderen udpeges af en jury, der er vidende om bæredygtighedsspørgsmål og består af designerne Marie-Louise Hellgren og Emma Olbers, journalist Maria Soxbo, Björn Florman, der grundlagde Materialebiblioteket, og Kajsa Falck Torlegård fra Formex. Udover hæderen modtager vinderen en unik statuette designet af Marie-Louise Hellgren og ti kvadratmeter ledig plads på den næste Formex.
På indgangspladsen tager temaudstillingen After Before Together temperaturen på tidsånden og spørger blandt andet, hvordan vi er blevet påvirket af pandemien, og hvordan vi ønsker, at fremtiden efter pandemien skal tage form. 
Bag udstillingen står tegnestuen Bang Universe. Designer Jan Rundgren udvikler i samarbejde med messen Formex-trends, som han præsenterer på messen, og som også vil være tilgængelige digitalt for dem, der har købt billetter til Formex.
Efter henvendelse fra deltagerne vil Formex også arrangere en fest torsdag aften.
“Det bliver en fest for både udstillere og besøgende, ikke mindst så udstillerne kan invitere deres vigtigste kunder. Du kan selvfølgelig også købe billet som besøgende. Vi vil have det sjovt, og vi har brug for det efter denne tid. Det har været en masse forretninger, men for lidt socialt samvær”, slutter Chicie Lindgren.
www.formex.se

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere