23.01.2020  |  Interior  |  Tekstiler

Nostalgiske mønstre

Pudekollektion fra FDB Møbler er en hyldest til dansk tekstildesign.

Siden 2016 har FDB Møbler haft en tekstilkollektion med duge, plaider, hynder, puder og gulvtæpper og nu lanceres endnu en serie af puder designet med de historiske tekstildesigns Hestedækken og Urd, der oprindeligt blev skabt for mange år siden til møbelklassikere af danske designikoner.

Det ternede mønster Hestedækken blev originalt udviklet på Den Kongelige Militære Klædefabrik til uniformer, hvorefter det i 1970’erne blev tilpasset til brug på møbler også, og er især kendt fra Børge Mogensens berømte tremmesofa. Tekstilet er 100% uld og fås i farverne blå, brun og rød. Fyldet er danskproduceret dun og fjer. Alle materialer er Oeko-tex certificeret.

Det stribede mønster Urd blev skabt i 1940’erne og brugt til at polstre stole og sæder i flere musik- og operahuse i verden. Tekstilet består af 74% uld, 17% polyester og 9% bomuld og fås i farverne blå, sand og rød. Fyldet er danskproduceret dun og fjer. Alle materialer er Oeko-tex certificeret.

Den nye kollektion i de to designs kommer i tre forskellige farver og størrelser (30x50, 50x50 og 40x60).

www.fdbmobler.dk

Stockholm Furniture & Light Fair C05:31

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere