14.500 besøgende var glade for de kreative produktverdener og originale og moderne tilgange fra de 720 udstillere fra Tyskland og udlandet, og på messebesøgs- og udstillersiden registrerede Nordstil høje tilfredshedsvurderinger.

Nordstil Forum gav værdifulde impulser til aktuelle emner som bæredygtighed og digitalisering. Detailhandlen i Nordtyskland er således godt rustet til succesfuld, bæredygtig forretning i de kommende måneder. Og som et pålideligt anker i forhold til at gøre en god forretning, sikrede Winter-Nordstil en stemning af optimisme og ordreglæde.

14.500 besøgende var en solidt stigning på 38 procent, og detailhandlerne kom fra såvel Nordtyskland som Skandinavien for at begynde det nye forretningsår i Elbens metropol.

720 udstillere (+7,5 procent) fra Tyskland, Holland, Skandinavien med flere, viste deres nyeste produkter. 

"Den markante stigning i udstillere og besøgende bekræfter Nordstils rolle som en vigtig og pålidelig ordre-, inspirations- og netværksplatform i Norden. Sektoren har brug for personlig kommunikation for at finde løsninger sammen og udnytte vækstpotentialet. Messen som markedsføringsinstrument fungerer og er mere efterspurgt end nogensinde", siger Philipp Ferger, Vice President Consumer Goods Fairs, Messe Frankfurt Exhibition.

Nye produkt- og farveverdener gav masser af inspiration til de besøgende, og derfor er procentdelen af tilfredse besøgende stabil på et højt niveau. 96 procent af de besøgende er generelt tilfredse med deres besøg på Vinter-Nordstil 2023 og vurderer udvalget af udstillede produkter og tjenester og opfyldelsen af deres messemål meget positivt.

"I år beviste Winter-Nordstil endnu engang, hvordan en attraktiv regional messe skal fungere: Trends, oplevelser og,masser af inspiration til en moderne PoS, spændende produkter, livlig aktivitet og netværk i den bedste stemning i hallerne og rigtig god ordreforretning til forårs- og sommerhandlen. Messen var en succes, og jeg er glad for, at stemningen i sektoren er god på trods af den generelle situation", understreger Oliver Hagemann, fra Handelsverband Wohnen und Büro.

Tendenser på Nordstil: optimistisk, tæt på naturen, lokalt

Trendfarven "Viva Magenta", der for nylig blev lanceret som Årets farve af Pantone Color Institute, sender lyse signaler inden for boligtekstiler, papirvarer og sæsonbestemt dekoration.

I 2023 kan denne positive energi kombineret med en dyb forbindelse til naturen også mærkes. Her er tingene mindre farveintensive og med inspiration fra skandinavisk design, som traditionelt er stærkt repræsenteret på Nordstil. 

Uanset om det er grove, naturinspirerede former og taktile overflader eller en minimalistisk og samtidig bæredygtig designtilgang, handler det om at tage en dyb indånding: Beroligende produkter skabt af omhyggeligt fremskaffede naturlige materialer og designet med kærlighed og kunstfærdighed. 

I det hele taget kan man konstatere, at ønsket om det evigt nye er afløst af en mere bæredygtig overbevisning. Det handler om den følsomme videreudvikling af holistiske levemiljøer, der konstant genoplives af subtile impulser. Fokus er på originale designs, små serier og håndlavede produkter, der bedst produceres lokalt, for eksempel i den nærliggende fabrik eller i virksomhedens eget værksted. 

Den næste sommer Nordstil finder sted fra 22. til 24. juli 2023 og den næste Winter Nordstil fra 13. til 15. januar 2024.

Villa Styles fra Villa Collection Denmark byder med sine forårsnyheder på masser af muligheder for at lade boligen folde sig ud i trendy farver og former. Som altid sætter de nye design fra Villa Styles en helt særlig stemning.

Selvom foråret kommer med lune dage, er det skønt at have et tæppe at smide over sig – og som dekorativt element i indretningen. Nyd de nye tæpper i uld, akryl og polyester, som fås i grøn og brun med målene 200 x 130 cm eller i en stribet version i rosa/grøn/brun/gul med målene 170 x 130 cm.

Til at stole på

Nye er også to skønne stole med stel i metal, som måler 55 x 43 x 82 cm. Den ene stol er i grønt metal med rosa betræk på sæde og ryg i OEKO-TEX® standard 100-certificeret polyester, mens den anden er i blåt metal med brunt betræk.

Stolene er et smukt match til fx de nye tuftede gulvtæpper, der giver personlig kant og samtidig er med til at bløde rummet op. Gulvtæpperne i enkle mønstre og 100 % bomuld fås i størrelserne 70 x 140 og 60 x 90. Vælg enten et brunt/blåt/grønt/rosa design eller et rent brunt/blåt look.

Et fantastisk farveflor

Foråret springer ud med masser af flotte former og farver. Det samme gør Villa Styles med sine nye puder i smukke farvekombinationer, der mixer brun, rød, blå, gul, grøn, offwhite og rosa i forskellige, moderne design.

De fire farvestrålende puder måler alle 45 x 45 cm og er i 100 % bomuld. Puderne er OEKO-TEX® standard 100-certificerede og håndtuftede. De giver et lækkert blødt look til sofaen, den brede vindueskarm eller børneværelset.

Siden 2008 er andelen af danske beskæftigede, der driver egen virksomhed faldet med 16 pct., svarende til 20.000 selvstændige. Til gengæld er antallet af lønmodtagere steget med godt 186.000 i samme periode. Især mændene opgiver livet som selvstændig. Det er en bekymrende udvikling, mener SMVdanmark, der foreslår faste mål for afbureaukratisering og nemmere adgang til kapital.

Mens nye ansættelseskontrakter er strømmet ud af rødglødende printere, og den danske beskæftigelse derfor i dag har nået et rekordniveau, så står det væsentligt mere sløjt til med at få danskerne til at vælge et arbejdsliv som selvstændig med egen virksomhed.   

De seneste 13 år er lønmodtagerbeskæftigelsen buldret op, og antallet af selvstændige er buldret ned, så det i dag kun er 6,2 pct. af alle beskæftigede, der driver egen virksomhed. Det svarer til, at vi siden 2008 i gennemsnit har måtte sige farvel til 1.500 selvstændige hvert år.  

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.  

Det er en meget bekymrende tendens, mener Thomas Gress, seniorøkonom i SMVdanmark. 

”Det er virksomhederne, der skaber væksten, velstanden og jobbene. Når færre og færre vælger at gå den vej, så mister vi en del af vækstgrundlaget i dansk erhvervsliv, og vi risikerer også at gå glip af fremtidens Novo, Danfoss eller Maersk,” siger han. 

Havde antallet af selvstændige udviklet sig i samme takt som lønmodtagerne, ville vi i dag have haft knap 14.000 flere selvstændige i stedet for et fald på 20.000. Udviklingen betyder også, at Danmark fastholder sin triste placering som et af de lande i EU med færrest selvstændige set i forhold til beskæftigelsen, kun overgået af Tyskland og Norge.  

Thomas Gress peger især på øget bureaukrati som en væsentlig årsag til, at færre vælger livet som selvstændig. 

”Når vi spørger vores medlemmer, peger de på de mange regler, indberetningskrav, papirarbejde og bureaukrati som den absolut væsentligste barriere for at drive virksomhed i Danmark. Papirarbejdet bliver en skjult omkostning i kroner og tid, som i særlig grad går ud over små og mellemstore virksomheder, og desuden dræber papirarbejdet meget af glæden ved livet som selvstændig,” siger han. 

Mændene trækker ned 

Det er især mændene, der flygter fra livet som selvstændige. For mens kvindelige selvstændiges andel af beskæftigelsen ligger stabilt over årene, er andelen af selvstændige mænd faldet fra 10 pct. til 7,9 pct. 

”Det er især de brancher, hvor mænd søger hen, der er ramt. Andelen af beskæftigede inden for landbrug, skovbrug og fiskeri, som har valgt at blive selvstændige, er faldet med knap 20 pct., og inden for bygge- og anlægsbranchen er faldet på knap 30 pct., mens faldet er på knap 35 pct. inden for handel- og transportbranchen,” forklarer Thomas Gress. 

Ud over mindre bureaukrati efterlyser han også, at politikerne gør det lettere for selvstændige at rejse kapital og tiltrække investeringer.  

”Danmark har nogle af verdens højeste kapitalskatter, hvilket koster borgere og virksomheder meget i tabte muligheder, og det går i særlig grad ud over SMV’erne. De er ofte henvist til at skaffe kapital fra små investorer tæt på virksomheden, dvs. folk som bor i Danmark og som betaler dansk skat. Store selskaber kan lettere hente penge på udenlandske kapitalmarkeder,” siger Thomas Gress. 

-PF

MOEBES nye rektangulære sofabord fås i to længder, der passer til alle størrelser i stuen (og sofabordsbogsamlingen). Den tværformede benramme giver en følelse af plads, suspenderer bordpladen langs midten og holder hjørnerne fri. Alle dele er gevindskåret sammen med kun en messingstift i midten. 

Som alle MOEBE-produkter er den designet på MOEBES værksted i København. Ret simpelt og ret godt.

www.moebe.dk

-PF

Friske asparges kan smage så englene synger! Og med det rette udstyr går tilberedningen bare nemmere.

Grøntsagerne konge

Asparges fordrer omhyggelig omsorg og timing for at opnå det rette, sprøde og vitaminholdige bid. Her kan aspargesgryden fra Scanpan bistå for det perfekte resultat. Den 4,5 liter rummelige gryde med trådkurv letter arbejdet - er også særdeles velegnet til kogning af majskolber.

Impact-serien fra Scanpan er en serie, der ikke slækker på SCANPANs  kerneegenskaber: høj kvalitet, funktionelt design og maksimal ydeevne.

Hvide asparges - sådan gør du:

Hold fast ved hovedet og skræl ned mod bunden. Vær grundig - der må ikke være helligdage, for så får man trevler i munden. Hovedet skal ikke skrælles, og når man knækker den nederste del af stænglen af, må der ikke hænge fibre ved.

Aspargesene stilles i trådkurven, der sænkes ned i kogende vand. Aspargeshovederne må ikke dækkes af vand, da hovederne kræver kortere kogetid end stilkene og blot skal dampes møre.

Grønne asparges skal ikke skrælles, og skal blanchere i lidt kortere tid end hvide asparges.

Mulighederne med hvide asparges er mange, f.eks.: 

Stål i køkkenet

Impact er en serie, der ikke slækker på SCANPANs kerneegenskaber: høj kvalitet, funktionelt design og maksimal ydeevne.

Serien er fremstillet af kraftig rustfrit stål, med pressestøbt sandwichbund, for optimal varmefordeling og maksimal holdbarhed.

Asparges-/majsgryden rummer 4,5 liter og leveres inkl. trådkurv og glaslåg.

Se hele Impact-serien her.

Foldbar kombivogn som passer ind i enhver familie. Barnevogn, klapvogn og trækvogn i én!

No fold, Fast fold eller Small fold? Uanset hvor lidt plads, du har i din bil, kan denne unikke kombivogn foldes sammen, så den nemt kan tages med på køreturen. Og så er den både en barnevogn, klapvogn og trækvogn i én!     

The Jiffle: et prisvindende og ‘funky’ nyt brand, som differentierer sig på design og funktionalitet, og giver MERE i hverdagen – på flere parametre.   

Med denne alt-i-én kombivogn er det slut med at ase, mase og svede over at pakke bilen, når man skal fra A til B. Som noget helt unikt kan The Jiffle nemlig klappes sammen på intet mindre end tre forskellige måder, og det åbner for nogle muligheder. Du kan sagtens folde vognen sammen og tage den med i bilen, selvom den er fyldt med ting. Omvendt kan det være praktisk at få vognen til at fylde minimalt, hvis du f.eks. skal på bilferie, eller blot hvis din bil er en rap lille cityversion. Med ganske få trin kan du forvandle The Jiffle til en handy ”kuffert”, som nemt kan tages med.

The Jiffle er en barnevogn med særdeles god ventilation, så familiens mindste kan sove sødt, både sommer og vinter, i en optimal og behagelig temperatur. Madrassen er produceret med fuld fokus på komfort, så barnet ligger ekstra godt og blødt, og vognen er fremstillet af kvalitetsmaterialer fra inderst til yderst. Der er med andre ord skruet max. op for ’køreglæden’, og vi tør godt love, at denne vogn ikke kan undgå at begejstre, glæde og nok også overraske den moderne børnefamilie, med alle sine muligheder og features.

The Jiffle er også en praktisk klapvogn, hvor det lidt større barn kan vende enten nysgerrigt ud mod verden – eller trygt ind mod dig. I bunden af vognen kan der opbevares op til 60 kg last, eller hvad med at lade storebror eller -søster sidde ned og få et hvil? I så fald fungerer klapvognen med ét som en tvillingevogn. Hvis du ovenikøbet lader coveret blive på, sidder barnet ekstra lunt og godt på de køligere dage. Skulle ekstrapassageren derimod hellere ønske at komme op og strække benene, kan dét også lade sig gøre. Som en ”skjult”, indbygget feature kan der under opbevaringspladsen trækkes et ståbræt ud. Brættet ligner et skateboard, og gør det nemt – og sjovt – at få et lift!

En anden feature, som adskiller The Jiffle fra andre vogne, er, at den også kan laves om til en trækvogn – helt optimal at tage med sig, når familien skal i skoven – eller dyreparken! Du behøver aldrig mere leje en dyr trækvogn til alle jeres jakker, madpakker eller andre ting og sager, I har med jer, og dine børn vil elske at kravle ind og ud af vognen.

The Jiffle har en game-changing funktionalitet, ikke hidtil set på markedet, og er en både spændende, rummelig og særdeles praktisk vogn – det helt rigtige valg man aldrig fortryder! 

Så overlad det praktiske til The Jiffle, og få mere opbevaring, mindre besvær – og langt mere sjov i hverdagen med din familie.

Forhandles i Danmark af bl.a. Babysam, og derudover forhandles The Jiffle også i Norge, Sverige og Finland.

Link til highres billeder: https://we.tl/t-evuWqCGTXU

Link til video:

The Jiffle i bilen: https://www.youtube.com/watch?v=GqGjqOodOrg&t=4s

The Jiffle demo: https://www.youtube.com/watch?v=E0A7CEXsU74

For yderligere information, kontaktes:

Peter Balle

Sales & Product Manager Witt Kids & Babies

E-mail: pba@witt.dk

Tags: Witt A/S

Quatrefoil Table er en del af Form & Refines nye kollektion 2023. Designer Jonas Herman siger: "Vi ville med stellet forsøge at skabe en interessant skyggeeffekt, hvor fire ben møder hinanden i en symetrisk linje. De fire ben står helt tæt sammen, hvilket tilsammen danner bordets karakteristiske konstruktion."

Et midterstykke af fritsvævende massive egetræselementer samler det firesidede bord og skaber en kontrast mellem lethed og tyngde. De fire ben skaber et frit rum, som bidrager til bordets lette udtryk og særlige visuelle kompleksitet, og deres centrale placering giver god plads til alle omkring bordet. ’’

www.formandrefine.com

-PF

Foscarini opfatter ikke sig selv som lampeproducent. I stedet betragter det italienske belysningsbrand sig som ”Makers of Light”, for hvem lysets dekorative og stemningsskabende værdi er lige så vigtig som funktionaliteten. Alle design skabt af Foscarini er derfor både karakteristiske og karismatiske elementer i indretningen – og nu tager brandet kunsten at indrette med lys til en helt ny dimension; cyberspace. Året ud vil Foscarinis instagram @foscarinilamps således blive overtaget af skiftende kunstnerprofiler, som med hvert deres udtryk fortolker de mest kendte og elskede design i brandets bagkatalog i projektet WHAT’S IN A LAMP? På paletten er bl.a. israelske Noma Bar, der har skabt i alt seks ”lyskunstværker” i simplistisk colour blocking, der løbende afsløres på Instagram med den majestætiske megalampe Twiggy, den trebenede bordlampe Lumiere og det retrocool standerdesign Havana som tre af motiverne. 
Se mere på instagram @foscarinilamps

-PF

Der er mange traditioner i Kop & Kande, og en af dem er, at kæden hvert år udnævner Årets Butik.

Der er heldigvis mange kandidater til titlen, som overrækkes i forbindelse med kædens generalforsamling.
For at komme i betragtning skal man drive en sund butik med gode resultater. Man skal være engageret i kædens udvikling, loyal overfor sine kolleger og repræsentere kæden positivt i sit lokalområde.
Derudover er det vigtigt, at man benytter de systemer og løsninger, kæden tilbyder, så man også på den måde optimerer sin butik.
Det er kun et ekstra plus, hvis man skaber god stemning omkring sig, gør sin butik til en attraktiv arbejdsplads og er god til at inspirere andre og se nye muligheder.

En butik i udvikling
I år tilfaldt æren Kop & Kande Thisted, som drives af Karina Klim. Karina kendte butikken indgående, inden hun overtog den for to år siden. Hun var nemlig ansat i 15 år under den tidligere indehaver og sprang til, da muligheden for at overtage opstod.
Siden har butikken udviklet sig endnu mere positivt. Den kedelige periode under nedlukningen blev brugt til at renovere og forny butikken, så den stod endnu skarpere. Samtidig solgte Karina og hendes personale masser af varer, selv om kunderne ikke måtte komme indenfor. Der blev bragt varer ud, og butikken blev en af de skarpeste i kæden, når det kom til aktiviteter, der kunne skabe salg. Ja-tak tilbud i massevis og live-salg på facebook sikrede, at indextallene forblev positive, og kunderne kvitterede med masser af opbakning.

Stor glæde
Karina Klim blev både meget overvældet og meget glad, da udnævnelsen skete. Det første hun gjorde, da bifaldet havde lagt sig, var at kontakte sit personale. Hun er slet ikke i tvivl om, at en stor del af forklaringen på succesen er personalet, så æren tilfalder hele holdet. Nøgleordene hos Kop & Kande Thisted er enkle:

Først gjaldt det Formex efterfulgt af Stockholm Furniture Fair, og messearrangørerne bebuder, at Stockholm nu igen er oppe i fulde omdrejninger.

Formex:

Der var 355 udstillere Formex denne gang og 10.506 besøgende. Det er lidt over en person mere pr. udstillerstand i forhold til august, lyder det fra messen, der også slår fast, at der denne gang var en mere jævn fordeling af besøgende over dagene. ”herudover besøgte 10 pct. flere unikke virksomheder messen i januar i forhold til august”, lyder det.

Videre siger arrangørerne:

”Vi er meget tilfredse og tilfredse med årets første messe baseret på verdenssituationen og omstændighederne. Vi har fået gode tilbagemeldinger fra udstillere og besøgende, og vi har arbejdet på at skabe et godt fundament fremadrettet både når det gælder viden og rådgivning, et meget højt niveau af inspiration, foredragsholdere, og med stor synlighed i medierne til prisuddelingen for både Formex Sustainability Awards og Design Talents prisen, der gik til Frida og Richard Lilliestråle, grundlæggere og ejere af Bark Sweden. Bark Sweden skaber enestående mobiltelefoncovers af genanvendt svensk træ på en fabrik i Spånga. 

Den første modtager af den nye Formex Sustainability Award var Remoair, der vandt prisen for sin innovative og ressourceeffektive påfyldning af duftlys.

Stockholm Møbelmesse:

400 udstillere præsenterede skandinavisk design på Stockholm Furniture Fair 2023, og der kom besøgende fra over 100 lande – alle med interesser inden for møbel- og belysningsindustrien.

”Messen er en attraktiv legeplads for udstillere”, lyder det fra arrangørerne. 

Til 2023-udgaven var der tilføjet en række nye funktioner, herunder den nye platform Älvsjö gård med fokus på samlerobjektdesign og The Nude Edition, et nyt udstillingsområde med mindre messestande lavet af genbrugsmateriale. 

Under messen tilbød Stockholm Furniture Fair også et dedikeret program med hovedtalere og inspirerende design- og arkitekturforedrag. 

Æresgæsten 2023 var designstudiet Front, hvilket gør det til første gang, at udmærkelsen går til et svensk designstudie.

Sider

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere