15.05.2023  |  Interior  |  Belysning

Miljøvenligt lys til sommerens hygge

500 LED-pærer, der er tændt i otte timer om dagen i en måned koster 24,50 kr. Så der er altså ingen grund til ikke at sælge alle de lys, der skaber hygge i haven og i boligen i butikkerne. Men Sirius Company tænker videre, og har lanceret en ladestation til lys med genopladelige batterier, så man både sparer penge og slipper for batterier i miljøet.

For danskerne hænger hygge sammen med lys. I haven på en lun sommeraften, og indenfor i boligen året rundt. Men vi er midt i en energikrise, og umiddelbart kan det anses for at være politisk ukorrekt at tænde for meget lys. Men faktisk er det slet ikke sådan, det hænger sammen. For tænder du 500 LED’er otte timer om dagen i en måned koster det 24,50 kr. i strøm! Og med den viden i bagagen kan butikkerne sælge lys til danskerne med ro i sindet.

Manden bag tallene er Stig Gerlach, indehaver af Sirius Company, og han fortæller videre, at en LED-pære er på 0,04 W. ”Så når man ydermere benytter en remote, der tænder efter ønske, er det virkelig ikke noget nævneværdigt strøm, man bruger i forhold til den hygge og glæde, lyset giver”, siger han.

Han fortæller, at krisen også har givet anledning til selvransagelse hos Sirius Company omkring netop strømforbrug og ikke mindst i forhold til øget information omkring emnet.

”Vi så det jo med julelysene. Mange danskere turde ganske enkelt ikke tænde for lysene i havens træer. Det gjorde, at vi nu udvikler endnu mere på at informere både direkte målrettet forbrugerne og information til personalet i butikkerne”, fortæller Stig Gerlach.

Eksempelvis fortæller han, at udskiftelige batterier faktisk er en økonomisk dårlig løsning på den lange bane. ”De er dyre at skifte, det koster energi at fremstille dem, og de er dårlige for miljøet ved afskaffelse”.

Hos Sirius Company er man derfor i høj grad gået over til at arbejde med genopladelige batterier i produkterne, fordi de, som Stig Gerlach siger det, er betydeligt mere bæredygtige i brug.

”En ladestation lader batterierne op på to timer, hvorefter de kan køre i 200 timer – og efterfølgende genoplades. Så i et produkts levetid, kan der være en besparelse på op til 1000 batterier, der ikke skal produceres, og som fremfor alt ikke ender i naturen”, lyder det.

Netop derfor er Sirius Company i fuld gang med at introducere ladestationerne og de tilhørende lys med genopladelige batterier på det europæiske marked. ”Det har helt klart givet genlyd”, fastslår Stig Gerlach, og han tilføjer, at det er vigtigt, at medarbejderne i butikkerne forstår systemet. ”For forbrugerne skal selvfølgelig købe en ladestation til 149 kr., når de køber de genopladelige lys første gang. De penge kommer mange gange igen, men det skal selvfølgelig forklares”.

Han ser gerne de genopladelige batterier kombineret med en remote, der kan effektivisere lystiden yderligere. ”Den kører med 4, 6 eller 8 timer. Det vil sige, at har den været tændt i fire timer, lukker den ned i 20 timer for så at starte op automatisk i fire timer. Den remote er integreret i 95 pct. af alle Sirius-produkter”.

Godt for forretningen

Man skal ikke have været i branchen længe for at se, at både ladestationer og lys med genopladelige batterier samt remotes ud over at være godt for miljøet, også er godt for den enkelte detailbutik.

Har en forbruger en ladestation, er det det naturligt, at vedkommende fremover køber de lys med genopladelige batterier, der passer til den.

Men Sirius Company arbejder med flere bæredygtige lys-løsninger. Det gælder bl.a. deres Solar-serie af soldrevne lamper og Sam, der kan lades op via et USB-stik. Og når julen nærmer sig, lover Stig, at der vil være en lang række flere nye produkter med bl.a. genopladelige batterier, og lyskæder, der bruger, så lidt strøm som muligt, så julen 2023 kan blive så hyggelig og lysfyldt som vanligt.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere