04.02.2022  |  Business  |  Branchenyt

Miljøkonsulent klimascreener designs fra dansk tv-program

Miljøkonsulentvirksomheden Målbar har teamet up med en af deltagerne, designduoen Bly Studio, fra det populære tv-program Danmarks næste klassiker, som lige har lanceret 3. sæson.

I en artikelserie, som udgives sideløbende med programmet, vil Målbar og Bly Studio give en unik indsigt i designprocesserne mod at skabe de seks forskellige møbler, som designerne bliver udfordret i undervejs i programmet. 

Målbar har skabt et digitalt værktøj, der skal gøre komplekse livscyklusscreeninger af produkter muligt at overskue for alle. 

Med brugen af værktøjet kan man som producent eller brand dels se det samlede klimaaftryk af sit produkt, men også se, hvor i produktets livscyklus, de store udledninger opstår. 

Værktøjet skal også gøre det nemt at simulere de konsekvenser, der eventuelt kan være inden for ændringer af materialevalg, processer, produktionssted, transportform, emballage osv.

Udover at uddybe tankerne og idéerne bag Bly Studios designs, vil Målbar også klimascreene de seks produkter og give indsigt i deres klimapåvirkning samt muligheder for at reducere den. 

“Vi agter at følge disse produkter fra dette stadie, og indtil de eventuelt ender som færdige, markedsklare produkter”, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. 

På nuværende tidspunkt har Målbar publiceret fire ud af seks artikler, som alle giver en indsigt i selve designprocessen af de enkelte designs.

“Vi drømmer om at kunne udgive disse artikler, så vi kommer ud til flest muligt med ny indsigt i, hvordan klimahensyn påvirker designet af produkter”, lyder det.

- HCL

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere