Event

Med 'Textiles Matter' sætter Heimtextil 2023 standarden for morgendagens bæredygtige tekstiler.

Dimex

www.dimex.dk

  • dimex@dimex.dk
  • 39401122
  • Staktoften 20
Se profil  
Type: Messe
Start dato: 10.01.2023
Start tidspunkt: 08:00
Sted: Frankfurt am Main
Tilmeld  

Heimtextil Trends 23/24 definerer fremtiden for bolig- og kontrakttekstiler. På den kommende messe i Frankfurt fra 10. til 13.  januar 2023 er der fokus på cirkulær økonomi.

Heimtextil 10. - 13. januar 2022

Heimtextil Trends er et must for internationale besøgende. Baseret på koncentrerede analyser og ekspertviden  giver Heimtextil Trend Council – bestående af FranklinTill Studio (London), Stijlinstituut Amsterdam og danske SPOTT Trends &Business agency – indsigt i fremtiden for det nationale og internationale marked.  Fokus er mere end nogensinde før på bæredygtighed og cirkulær økonomi, som er de vigtigste faktorer for trends for sæsonen 23/24.

Tag ansvar
Tekstiler er en integreret del af det moderne liv. Materialeanvendelserne og fremstillingsprocesserne er ikke mindre mangfoldige end brugernes forventninger. Og det er en stor udfordring for den internationale tekstilindustri, der får sine råvarer fra et bredt spektrum af kilder og bruger mange processer til at fremstille produkterne. Dette giver et stort potentiale for  en bæredygtig  udvikling af tekstilindustrien  i fremtiden.   Heimtextil Trends viser måder, hvorpå dette potentiale kan realiseres og bæredygtig udvikling fremmes.

Forandring via cirkularitet
Trendrummet på det kommende Heimtextil 2023 vil dreje sig om ideer og løsninger til cirkularitet i tekstilsektoren. Hvordan kan tekstiler produceres på en bæredygtig måde? Hvilke genbrugsmuligheder er der? Hvordan ser den optimale genanvendelse af tekstiler ud? Materialer genbruges løbende. På den ene side reducerer det behovet for nye råmaterialer og reducerer samtidigt mængden af affald. I den tekniske cyklus kan uorganiske materialer, såsom nylon, polyester, plast og metal, genanvendes uden tab af kvalitet. I det biologiske kredsløb  returneres organiske  materialer, såsom linned og bastfibre, til naturen i slutningen af deres levetid.
Dette er grundlaget  for de fire trend-temaer: 'Make and Remake', 'Continuous', 'From Earth' og 'Nature Engineered'.

'Make and Remake'
Brugte materialer, deadstock og resttekstiler får nyt liv, hvor fokus   flyttes til  reparationsæstetik  og tager form af et specifikt designelement  i det genanvendte produkt. Lyse og glade farver og teknikker, såsom overprinting, overdyeing, bricolage, collage og patchwork, resulterer i nye og kreative produkter. Lagdelte   farvemønstre  og grafik fører til dristige og  maksimalistiske, men bevidste, designs.

'Continuous'
Temaet Kontinuerlig trend beskriver lukkede kredsløbssystemer, hvor materialer genbruges til nye, affaldsfrie produkter igen og igen. Formodedematerialer udskilles og oparbejdes som nye fibre, kompositter og tekstiler. Således  kan syntetiske og cellulosegarn produceres nul affald. Takket være teknisk avancerede genvindings-processer bevarer materialerne  deres oprindelige kvalitet og æstetik.  Praktisk, essentialisme og lang levetid bestemmer designet af kontinuerlige produkter.

'From Earth'
Dette tema fokuserer på den naturlige verden og harmoni med naturen af organiske materialer.  Naturlige farver kommunikerer varme og blødhed.  Ufuldkomne teksturer, tegn på slid og uregelmæssigheder skaber økologisk og jordfødt æstetik. Jord- og botaniske nuancer, naturlig variation og taktil rigdom dominerer From Earth-segmentet. Uraffinerede og rå overflader, ublegede tekstiler og naturlige farvestoffer fejrer materialer i deres oprindelige tilstand.

'Nature Engineered'
 En nyfortolkning af begrebet  "naturligt": Ved brug af mekaniske midler til at forbedre og perfektionere organiske materialer, såsom bastfibre, hamp, linned og brændenælder.
Banebrydende teknikker forarbejder naturlige tekstiler til sofistikerede og smarte produkter. Kombineret med nuancer af beige og brun er rene linjer og former kendetegnende for dette tema.

Disse  bæredygtige og fremtidsorienterede tendenser giver indsigt i fremtiden for bolig- og kontrakttekstiler til besøgende fra hele verden.

 

 

Tags: Dimex

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere