22.02.2023  |  Furniture  |  Design

Mater tager møbler retur

Mater tilbyder nu at tage møbler, der er fremstllet af Matek – et patenteret affaldsmateriale udviklet af Mater, retur.

“Matek materialerne er designet til at blive recycled igen og igen ved hjælp af vores teknologi, og derefter formet til nye designklassikere. Fordi Mater er den eneste, der benytter Matek, og fordi vi har teknologien til at recycle det, ser vi det også som vores ansvar at tilbyded et retursystem, og med Matek og Maters Take-back system, opnår vi samtidi nogfet unikt – et næsten uendeligt materialeliv”, siger Maters stifter og head of circular transformation, Henrik Marstrand.

Mater har udviklet fem unikke Matek-materialeformler. Med Matek hjælper Mater med at begrænse verdens brug af jomfruelige materialer og reducere kulstofemissioner. 

Design til demontering 

Møbler fremstillet af Matek er designet til demontering, hvilket betyder, at hver komponent i sin reneste form kan genbruges til nye produktionscyklusser. Det nye kompositmateriale er designet til at blive oparbejdet igen og igen, og de unikke patenterede materialeformler giver mulighed for at fremstille møbler af affaldsmaterialer ved at kombinere fiber med et bindemiddel. Et fibermateriale kan være kaffebønneskaller, i det væsentlige rester fra ristningsprocessen. Det kan også være savsmuld fra træproduktion eller endda tekstilrester.

Teknologien giver os mulighed for at genbruge affald til smukke og tidløse designklassikere ved hjælp af ressourcer, der allerede er tilgængelige i stedet for jomfruelige materialer”, lyder det.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere