19.02.2021  |  Business  |  Branchenyt

Møbelvirksomheden Ziito har fundet unik strategi

Ved at indgå samarbejde med Vejle og Fredericia Kommune, har Ziito sikret sig en unik supply strategi, som skal hjælpe virksomheden videre mod deres mål om mere bæredygtighed.

Samarbejdet med Vejle og Fredericia Kommune kom i stand efter, at den fredericianske iværksættervirksomhed blev udvalgt blandt 120 europæiske virksomheder, til at modtage EU Horizon 2020 Funding.

Pengene skulle bruges til at sikre, at Ziito kunne blive mere bæredygtig og understøtte den cirkulære økonomi. Virksomhedens projekt omhandler materiale-indsamling, fra kommunale genbrugspladser.

“Vi lever og ånder for bæredygtighed og har gjort det lige siden vi stiftede Ziito tilbage i 2014. Vi forsøger konstant at optimere alle processer og især vores valg af materialer”, siger Daniel Oxholm, der er medstifter af Ziito.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at forvandle træ fra genbrugsplader, til nye møbler. Når træet bliver indleveret på genbrugspladsen, sker den første sortering. Hårdt træ kommer i en Ziito-container, som ugentligt bliver transporteret til virksomhedens værksted i Fredericia. Ved at upcycle træet, skal den pågældende kommune ikke betale for bortskaffelsen og træet kan få nyt liv i Ziitos produktion.

“Før man springer ud i et projekt som det her, skal man gøre sig klart at det har visse omkostninger. Det kræver meget dialog med kommunerne og en del papirarbejde. Det stiller også meget større håndteringskrav til vores lagerpersonel, da alt træet skal forarbejdes før det kan indgå i vores produktion. Det er dog omkostninger vi er klar til at betale, for vi tror på at projektet er et stort skridt for Ziito i en endnu mere bæredygtig retning”, udtaler medstifteren.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere