02.01.2017  |  Business  |  Branchenyt

Møbelgrossist får bøde for at diktere forhandlerpriser

En jysk møbelgrossist er blevet idømt en bøde på 600.000 kr. for at ville bestemme mindsteprisen på sine varer.

Retten i Holstebro har netop slået fast, at møbelgrossisten Carnett Furniture fra Lemvig i Midtjylland skal betale en bøde på 600.000 kr. for overtrædelse af konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Det skriver detailfolk.dk.

Carnett Furniture stoppede i 2014 sine leverancer til en forhandler, da de vejledende priser ikke blev overholdt som mindstepriser. På baggrund af dette kontaktede forhandleren Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også: Sagen mellem Rikki Tikki Company A/S og Klarborg går videre

”Når en grossist dikterer prisen hos sine forhandlere, fjerner det priskonkurrencen mellem forhandlerne. Det går ud over forbrugerne, der i sidste ende kan komme til at betale mere for deres varer”, siger Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Overtrædelserne blev ifølge domsudskriften udført af en ledende medarbejder hos grossisten. Denne gik konsekvent ind og sanktionerede kravet om bindende videresalgspriser.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere