21.09.2018  |  Interior  |  Dekoration

Lysdekorationerne er vores DNA

Vi vil være first movers, når det gælder trendskabende lysdekorationer til boligen”. Sådan lyder det fra Stig Gerlach, CEO for Sirius. Lysdekorationerne er Sirius’ DNA, og netop derfor arbejder man også med kreative designere for at skabe den unikke form, de smukke dekorationer og det helt rigtige lys, der giver atmosfære i boligen.

Lys skaber stemning og atmosfære – i boligen, i haven og hvor som helst. Glas har en fantastisk evne til at vise lyset, så når de to elementer kombineres, opstår der noget nær magi. Netop derfor er Sirius – også gået ”all in” på lysdekoration i glas til boligen. Og det handler vel at mærke ikke kun om de traditionelle dekorationer, der bringer lys til julen, men om dekorationer, der kan skabe stemning året rundt.

Samtidig rykker Sirius også på designfronten. Alle lysdekorationerne er skabt af designere, og de forskellige glasserier kan matches på kryds og tværs, så der skabes et personligt udtryk og et smukt lysunivers.

”Vi har arbejdet meget med funktionen”, fortæller Stig Gerlach, der er indehaver af Sirius, og manden, der for 15 år siden for første gang udviklede en lysdekoration i glas til boligen, nemlig en glaskugle med lys i samarbejde med designeren Lin Utzon. Den store succes, det var, blev startskuddet til det, der i dag er Sirius’ DNA.

”Tidligere skulle lysdekorationerne have ledning og strøm. I dag er lyskilden LED, og de er batteridrevne. Det betyder, at man kan anvende lysdekorationerne på bordet, i vinduet, på en smuk gren eller til jul – på juletræet. Ydermere har vi udviklet en fjernbetjening, der gør, at man kan tænde alle sine lysdekorationer i hjemmet med et enkelt tryk. For vi må også erkende, at skal man tænde hver enkelt dekoration, så ender det med, at lysdekorationerne ikke bliver brugt”, forklarer Stig Gerlach, der også har arbejdet med at forlænge batteriernes levetid, ligesom lysdekorationerne med fjernbetjeningen kan indstilles til at slukke efter et antal timer, så de eksempelvis kun lyser, når man er hjemme.

Lys i borddækningen
Stig Gerlach ser tydelige beviser på, at forbrugerne har fået øjnene op for at bruge lysdekorationer i boligen. I borddækningen, hvor de smukke lysdekorationer i glas skaber stemning, i en buket blomster, under dækkeservietten eller andet. Kun fantasien sætter grænser.

”I øvrigt giver lysdekorationerne også rigtig mange muligheder for at skabe stemning i butikken og merchandise med lys. Ikke mindst fordi det ikke kræver andet end et tryk på fjernbetjeningen at tænde og slukke dem alle”.

Håndlavet glas
Alle lysdekorationerne i glas er håndlavede; blæste og dekorerede, og formerne er unikke.
”Hvert eneste produkt er tegnet af fast tilknyttede, eksterne designere, der har en forståelse for Sirius brandet og som kan være med til at skabe en rød tråd i kollektionerne”, lyder det, og Stig Gerlach fortæller, at han netop har valgt at samarbejde med eksterne designere for at få mere diversitet. ”Samtidig arbejder de eksterne designere også med andre materialer end glas. Det betyder, at de tænker kreativt og er frie til at skabe noget helt nyt”. Og det harmonerer perfekt med Sirius’ ambition om at være first movers, når det gælder lysdekorationer i glas.

”Lysdekorationerne i glas er blevet en del af vores DNA, og vi har stor succes med salget af dem i hele Europa”. Derfor er det naturligvis også planen at give designerne frie hænder til at videreudvikle kollektionerne med nye former samt skabe nye smukke serier, der kan anvendes såvel hele året som til jul, der trods alt stadig er den tid på året, hvor flest forbrugere falder for de smukke lysdekorationer.

”Vores mål med de nye serier er naturligvis at spotte tendenserne i markedet, men samtidig vil vi skabe unikke, smukke lysdekorationer i glas, der holder i mange år, som skaber værdi for forbrugeren, og som kan kombineres med de eksisterende serier”.

Og så har Sirius endnu en mission: Nemlig at lære de nordeuropæiske forbrugere at bruge lysdekorationer på juletræet.

”Det er lidt af en kamp, at få forbrugerne til at bruge en anden type lys end de klassiske levende lys på juletræet, men lysdekorationerne giver så mange spændende muligheder, som vi gerne vil dele med forbrugerne”, lyder det. For at skubbe til den forståelse, har Sirius også et kunstigt juletræ – naturligvis med små, fine lys på – i kollektionen.

En designproces
Fra designerne går i gang med en lysdekoration til den er klar til at blive sendt ud i butikkerne, går der 12 måneder, og mens vi sidder i Sirius showroom’et i den hyggeligste stemning skabt af hundredvis af strålende lysdekorationer, forklarer Stig Gerlach om den komplicerede proces.
For når designerne er klar med deres del af jobbet, går dem, der har forstand på lys i gang. den rigtige farve lys skal findes, og der skal integreres en chip, der kan kommunikere med fjernbetjeningen, i lysdekorationen.

Også fremadrettet vil Sirius satse kraftigt på lysdekorationerne i glas, og målet er fortsat at inspirere og motivere såvel forbrugerne som butikkerne til at bruge lyset kreativt i boligen hele året rundt.

-PF

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere