01.10.2018  |  Interior  |  Branchenyt

Liv og spændende nyt

Formex bød denne gang på trend, foredrag og spændende prisoverrækkelser, og for første gang fandt Stockholm Summer Design Week sted sideløbende med messen.

Formex er overstået, og også denne gang var der masser af liv og spændende nyt. Interessante foredrag og gode trendområder.

Det officielle besøgstal er ikke meldt ud. Dog var der godt 850 udstillere på messen, hvoraf de omkring 130 udstillere var danske. Så den danske repræsentation er ganske massiv, både hvad angår antal, og også når det gælder spændende og nye produkter.

Fornemmelsen blandt udstillerne var dog, at besøgstallet var lidt lavere, end de godt 23.000, der deltog på messen i 2017.

På Formex findes produkter til indretning, design, gaveartikler, delikatesser, børneprodukter, mode og accessories.

Denne gang var gæstedesigner på messen Abigail Ahern, og hun stod bl.a. bag en meget inspirerende udstilling i forhallen.
På Formex var der desuden et trendområde, og ikke mindst et meget velfungerende foredragsområde med inspirerende foredrag.

De trends, der blev præsenteret på Formex var Botanical Baroque, Crafts & Makers og Tinted Love.
• Botanical Baroque – storslåethed, referencer lånt fra kunsthistorien og yppige grønne nuancer.
• Crafts & Makers – højklassisk håndværk, naturen som inspiration og ægte materialer.
• Tinted Love – rebelske farvemiks, store former og overdimensionerede detaljer.

I forbindelse med Formex afholdt man også Stockholm Summer Design Week, hvor en række showrooms i byen stod bag arrangementer og ikke mindst holdt åbent for besøgende, og der er ingen tvivl om, at det giver Formex en ekstra dimension.

Under messen uddeltes Designbaseprisen til den mest nytænkende og innovative detailbutik i Sverige. Prisen gik til Iittala Rörstrand Flagshipstore butik i Stockholm, der hermed er nomieret til Global Innovation Award under Home + Housewares Show i Chicago til foråret.

Samtidig uddeltes Formex Nova Prisen 2018, der i år gik til den islandske designer Ragna Ragnarsdóttir for hendes egne, personlige og humoristiske formudtryk. Nomineret til Formex Nova Prisen var også den danske designer Troels Flensted.
Næste Formex afvikles fra 15.-18. januar 2019.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere