16.03.2023  |  Business  |  Branchenyt

Lavere resultat end forventet

Mindre køb blandt medlemmerne gav Kop & Kande AMBA lavere resultat.

Kop & Kande kæden, den næststørste isenkræmmerkæde i Danmark, kom ud med et overskud på 4,9 mio. kroner i 2022.
Kop & Kande AMBA er en indkøbsforening, hvor kædens resultat er afhængig af medlemmernes køb.
Kop & Kande gik ind i 2022 velvidende, at de seneste års vækst ikke ville fortsætte. Grundet leveringssituationen samt udsigt til varemangel blev medlemmerne opfordret til at købe ekstra godt ind i 2021. Butikkernes varelagre var derfor markant større ved indgangen til 2022.
Kop & Kande havde en forventning om, at medlemmernes køb ville ligge ca. 10% under 2021.
”Men så kom den forfærdelige krig i Ukraine, energikrisen og inflation. Forbrugertilliden røg helt i bund, og året sluttede med et gennemfaktureringskøb blandt medlemmerne, der lå ca. 20% under 2021”, lyder det fra dm. Direktør Peter Therkelsen, de videre slår fast, at 2022 i den grad har været et år med uvished, ubalance og udfordringer – men igen har medlemmerne formået at tilpasse sig markedet - dette kombineret med en god digital platform har gjort at salget ud af butikkerne var på niveau med 2021.
I 2022 har man valgt at tage flere omkostninger på centralt hold i stedet for at pålægge dem medlemmerne, og Kop & Kande AMBA udlodder i forbindelse med generalforsamlingen 6,5 mio. kroner til kædens medlemmer.
Udover ovenstående kommer medlemmernes selvstændige resultater. Der er 28 ansatte på kædekontoret beliggende i Skødstrup. Kop & Kande har butikker i Danmark, Grønland, Færøerne, Island og i december 2022 åbnede den første Kop & Kande butik i Shanghai, Kina.
-PF

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere