07.06.2016  |  Interior  |  Tekstiler

Kvalitetsdesign der tåler at blive brugt, trådt på og leget med

Skriver Collection designer kvalitetsprodukter, som er anvendelige og kan bruges i dagligdagen. Sortimentet består blandt andet af måtter, som kan tåle beskidte sko, puder, som kan klare en god pudekamp og outdoor-produkter, som også kan bruges indendørs.

Om Jane Skriver

Jane Skriver blev i 1996 uddannet teknisk illustrator fra Bournemouth and Pool College of Art and Design i England. Efter endt uddannelse fik hun job hos Lego som produktudvikler af pigelegetøj. Derefter arbejdede hun i en årrække for et amerikansk firma, og i 2007 startede hun Skriver Collection.

I Randers i Østjylland holder den danske designvirksomhed Skriver Collection til. Virksomheden blev grundlagt i 2007 af Jane Skriver og startede oprindeligt med at sælge eksklusive designmåtter. På kort tid oplevede virksomheden stor succes, og sortimentet er nu udvidet til også at omfatte puder, outdoor-produkter, tæpper, plaider og puffer.

Skriver Collection udvider løbende udvalget af produkter, og Jane Skriver løfter sløret for, at virksomhedens fremtidsplaner er at vokse endnu mere på det internationale marked. Det går altså rigtig godt for den østjyske virksomhed med Jane Skriver i spidsen.

Måtter behøver ikke være noget billigt bras
Jane Skriver, som er uddannet teknisk illustrator, arbejdede som designer et i amerikansk designfirma, da hun fik idéen om selv at starte virksomhed op. Virksomheden skulle have kvalitetsmåtter som omdrejningspunkt – en kategori, som ikke i forvejen var repræsenteret i Danmark:

”Jeg syntes ikke, at det danske måttemarked bød på meget andet end kedelige måtter med en sort gummikant. Så det ville jeg gøre noget ved. Jeg så det som en udfordring, jeg bare måtte tage op”, fortæller Jane Skriver om opstarten.

”Måtter er jo det første, man ser, når man træder ind i en bolig. De er en del af interiøret i hjemmet, og selvfølgelig skal de også være flotte og af god kvalitet. Måtterne behøver ikke være noget billigt bras, som hurtigt bliver smidt ud igen”, mener hun.

Jane Skrivers idé var ganske god, og hun begyndte hurtigt at sælge designmåtter i god kvalitet til en række design- og interiørbutikker.

Anvendelighed er alfa omega
For Jane Skriver er det meget vigtigt, at hendes produkter har en høj anvendelighed og kan bruges i dagligdagen, f.eks. hos børnefamilier.

”Mine produkter er lavet af gode materialer og er i høj kvalitet, men de kan også bruges i det daglige. De kan tåle at blive beskidte, da de kan vaskes. Puderne kan f.eks. tåle en god pudekamp, og plaiderne tåler, at selv de mindste børn bruger dem og måske spilder lidt på dem”.

Ifølge den garvede designer skiller mange af Skriver Collections produkter sig ud fra andre, hvilket nok bunder i, at Jane Skriver altid har villet gå sine egne veje:

”Jeg har altid følt, at jeg lidt gik mine egne veje. Det gør jeg også med mine design og vores sortiment. F.eks. skiller outdoor-sortimentet sig ud ved, at det også kan tages med indenfor, hvilket folk har taget rigtig godt imod. For dem, der måske ikke har helt så meget plads, er det smart, da de kan bruge produkterne både inde og ude. Det kan f.eks. være brugbart med madrasserne, som kan lynes sammen, og pufferne, som kan tages fra i moduler”.

Print, enkelthed og krydsninger
Hos Skriver Collection balancerer man fint mellem brugen af det prangende design og det helt enkle:

”Der er en del print på måtterne, men meget af det andet, jeg udvikler, er i klassiske farver og klassiske design. Jeg laver ikke mønstre på puffer og puder – kun på tæpperne, og så bruger jeg farver, som jeg synes passer sammen produkterne imellem”, forklarer Jane Skriver om sine design.

Det er ligeledes vigtigt for Skriver Collection-stifteren, at hendes produkter og materialebrug kan mikses på kryds og tværs af hinanden i forskellige sammenhænge.

”Jeg kan godt lide at blande lidt på kryds og tværs. Nogle gange bliver det mere spændende, når man sætter forskellige stofkvaliteter sammen”, lyder det.

Og så er der en helt konkret ting, som har fulgt virksomheden gennem mange år, og som er et gennemgående kendetegn:

”Det velkendte lædermærke har jeg haft med helt fra starten. Lædermærket sidder på siden af puderne, på pufferne osv. – bare ikke på måtterne”.

Man skal ikke hvile på laurbærrene
Et af de nyeste tiltag fra Skriver Collection er den føromtalte outdoor-serie. Til serien har Jane Skriver fået agentur på noget helt bestemt stof, som er vandtæt og har et højt UV-filter, så produkterne på den måde ikke bliver affarvede af solens stråler.

Stoffet bruges ligeledes til et helt nyt badeforhæng, som præsenteres i forårskollektionen. Forhænget kommer i tre farver og kan også bruges udenfor. Badeforhænget er et godt eksempel på, at Jane Skriver hele tiden udvikler og finder på nye design:

”Man kan ikke bare hvile på laurbærerne. Man skal hele tiden komme frem med nogle ting og vise, at man har noget nyt at byde på”, siger hun og tilføjer:

”Jeg synes, at det går rigtig godt for Skriver Collection, og at vi bliver bedre og bedre fra år til år. Vi er en mindre niche-virksomhed, og vi vil gerne kunne følge tingene til dørs og sørge for, at alt kommer ordentligt af sted”.

Skriver Collection beskæftiger lige nu fire medarbejdere, mens mange af opgaverne i virksomheden bliver outsourcet:

”Jeg får pakket de store leverancer hos pakkerier, jeg gør brug af et PR-bureau, og så har jeg en, der sidder og syr gennem pudeleverandøren”, forklarer Jane Skriver.

Virksomheden, som er kendt for sine flotte måtter, gør desuden en dyd ud af at producere lokalt. Puffer og puder produceres i Danmark, mens måtterne kommer til verden i England.

”Vi sætter en ære i at bevare de lokale arbejdspladser og at producere under ordentlige forhold. Det har jeg altid gået meget op i”, lyder det.

Fremtiden ser ganske lys ud for Skriver Collection. Planen er således at vokse endnu mere og blive endnu større. Det skal blandt andet ske på det internationale marked i lande som Tyskland, Norge, Sverige og USA, fortæller Jane Skriver afsluttende.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere