12.10.2021  |  Business  |  Branchenyt

Kendte lakridsbøtter indgår samarbejde med Dansk Retursystem

Genanvendelse og mindre miljøbelastende emballage skal være et vigtigt punkt på dagsordenen for Lakrids By Bülow. Nu tager virksomheden derfor næste skridt mod en mere bæredygtig produktionskæde i samarbejde med Dansk Retursystem.

I Danmark har vi en mangeårig tradition for genanvendelse af plast og glas. Når vi panter, er vi garanteret, at flasker genanvendes og får nyt liv i form af føde- og drikkevareemballage. Og den garanti vil Lakrids By Bülow sikre for genanvendelsen af lakridsbøtterne og tester derfor mulighederne i samarbejde med Dansk Retursystem. 

Samarbejdet skal gøre det muligt at aflevere sin tomme emballage til genanvendelse i Lakrids By Bülows egne butikker. Herefter undersøges muligheden for, at de brugte plastbøtter kan genopstå på ny som føde- og drikkevareemballage, da genanvendeligt genbrugsplast er en mangelvare. 

”Vi arbejder hver eneste dag med at tænke nye løsninger for at skabe og drive en virksomhed med mindst muligt aftryk på miljøet. Derfor kører vores lakridsfabrik blandt andet udelukkende på grøn energi og vores bøtter produceres af genanvendt og genanvendeligt plast. Vi vil leve op til de krav, vi stiller til os selv, og vi vil gøre det bæredygtige valg nemmere at træffe for vores kunder. Samarbejdet med Dansk Retursystem er endnu et skridt i den rigtige retning”, siger Fredrik Nilsson, administrerende direktør Lakrids By Bülow.

Forbrugeren betyder alt
Samarbejdet giver Dansk Retursystem en mulighed for at dele ud af den viden, de har om cirkulære økonomiske systemer, og dermed også teste og vurdere villigheden hos forbrugerne til at aflevere andet end pantflasker og dåser tilbage til genanvendelse. 

Ifølge Anne-Mette Bundgaard, Kommunikations- og marketingschef hos Dansk Retursystem, er man spændt på at se, hvad resultatet af testen bliver.

”Der stilles høje krav til genanvendt plast til fødevareemballager, hvor sorteringen og et lukket kredsløb for emballagen spiller en altafgørende rolle. Vi er lige nu ved at få en indikation af, hvordan forbrugerne tager imod initiativet. Samarbejdet her giver os en god mulighed for at få et indblik i forbrugernes adfærd og prioritering, når det kommer til genanvendelse, hvor der ikke er pant involveret”, siger hun. 

Dansk Retursystem ser tydeligt, hvor stor en effekt og betydning genanvendelse har, når det drejer sig om pantmærkede flasker og dåser. I 2020 genanvendte man 1,7 milliarder emballage med pantmærker, der sparede klimaet for udledningen af 178.000 tons CO2.

I første omgange er samarbejdet en test af det nye system, der løber indtil d. 1. maj 2022. Herefter kortlægges det, hvor meget emballage der er kommet ind.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere