18.08.2016  |  Business  |  Branchenyt

Kapitalfonde afviser Kähler

Tidligere på året blev Kähler sat til salg. Dog er der endnu ingen kapitalfonde, der har ønsket at købe virksomheden.

Kähler-virksomheden blev tidligere på året sat til salg af ejeren Franz Longhi. Håbet var, at en kapitalfond ville spytte penge efter virksomheden med et opkøb, men det er endnu ikke sket.

Flere kapitalfonde har afvist et eventuelt køb med den begrundelse, at Kähler har været nødt til at nedjustere sine vækstmål. Det skriver Børsen på sin hjemmeside.

Læs også: Kähler Design åbner butik i Oslo

De nedjusterede vækstmål skyldes, at salget af de ellers så hypede jubilæumsvaser er lavere end forventet.

”Salget af jubilæumsvasen er gået mere ned, end vi oprindeligt havde budgetteret med, og da vi så det, meldte vi det klart ud til de potentielle investorer”, fortæller Franz Longhi til Børsen.

Et par års venten
For kapitalfondene har det lavere salg af jubilæumsvaserne vakt bekymring. Den salgsgang, som fondene blev orienteret om tidligere på året, har således fået dem til at trække sig.

”Jeg tror, at nogle af de potentielle investorer gerne vil vente et par år for at se, om vores forventede vækst nu også kommer, og det har jeg fuld forståelse for”, siger Frantz Longhi.

I løbet af de seneste seks måneder har Kähler-ejeren været i kontakt med mere end 70 fonde, hvoraf en af dem har været Danmarks største kapitalfond, Axcel, der satte smykkevirksomheden Pandora på verdenskortet.

Ingen krise i Kähler
De nedjusterede vækstmål og det lavere salg af jubilæumsvasen kunne tyde på en økonomisk krise i Kähler-virksomheden. Det vil Kählers direktør, Jesper Holst Schmidt, dog ikke høre tale om.

”Der er overhovedet ingen grund til panik. Vi har en enormt sund økonomi”, siger han til Sjællands Nyheder.

Læs også: Marketingchef til Kähler Design

Kähler har imidlertid nedjusteret forventningerne til årets resultat efter skat i 2015/2016.

”Det bliver lidt mindre end de forventede 80 millioner kroner, men væsentligt bedre end overskuddet på 38 millioner kroner regnskabsåret forinden”, fortæller Jesper Holst Schmidt.

Kähler har for nyligt istandsat en række af sine bygninger i hjembyen Næstved, mens åbningen af en ny flagshipstore i samme by også er blevet en realitet.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere