23.10.2017  |  Kitchen  |  Udstyr

Juicy Business

Mads Bo er på en mission og har været det i flere år. Han vil gøre Danmark til en af verdens førende juice- og smoothie-nationer, og han stopper ikke. Det er nemlig et livsprojekt for ham. Med på sidelinjen har han sin tro følgesvend gennem 13 år, sin Vitamix blender, som han selv forhandler via virksomheden Lifeforce.

Tilbage i 2003 levede Mads Bo ifølge egne ord et ret så almindeligt liv med 8-16 job som automekaniker og bartender i weekenden, ret mange sygedage og forskellige småskavanker som eksem, allergi, træthed og uren hud. Men så blev han træt af bare at have det ok, og han begyndte at undersøge sammenhængen mellem hans kost og hans helbred, som en bil og dens brændstof.

”Der er mange ligheder mellem en bil og menneskekroppen, begge kan ikke køre, hvis de ikke tankes op. Nogle mennesker vågner om morgenen og kan næsten ikke komme i gang, og det kan være fordi, der ikke er tanket nok op, eller det ikke er den rigtige benzin eller næring, der er fyldt på”, fortæller Mads Bo og fortsætter:

”Jeg ser sådan på det: Alt der tilfører kroppen energi – fysisk og mentalt, ser jeg som værende sundhedsfremmende, og alt det, der stjæler energi fra kroppen, det er sygdomsfremmende. En træt krop bliver rigtig hurtigt en syg krop”, fastslår Mads Bo.

Han var ikke i tvivl om, at det var nødvendigt at sadle helt om, så han sagde sit job op, og valgte i stedet at dykke ned i, hvad der var sundt for ham, og hvad han selv kunne gøre.

Efter et kursus i England med fokus på personlig udvikling og en lille smule om sundhed startede han projektet High on Life, der var startskuddet for et nyt liv med at spise mange flere planter og grøntsager. Men efter kort tid fandt Mads Bo ud af, at det ikke altid var lige rart at spise alle de her grove, grønne planter, men i stedet så kunne man drikke dem. Så ret hurtigt kom han i gang med at lave juice, der blev virkelig eksperimenteret, og nærmest alt kom i disse juices.

”Det var altså ikke appelsinjuice og ananasjuice jeg drak. Det var sådan noget som broccoli og kål. Inden for ret kort tid var alle mine småskavanker og sygdomssymptomer forsvundet, og jeg havde tabt mig 10 kilo”, fortæller Mads Bo og uddyber:

”Så tænkte jeg, at hvis jeg som automekaniker kan gøre det her, så kan alle mennesker i hele verden gøre det.” 

Og så var missionen ellers i gang. Herefter begyndte Mads Bo at dygtiggøre og uddanne sig inden for området, og her 13 år efter, er den rejse stadig i gang, hvor han forsøger at dele så meget af sin viden med danskerne i form af bøger, foredrag og videoer. Budskabet er ret så ligetil, ”Vi skal indtage flere planter”, og gerne på så mange måder som muligt. Og netop her spiller følgesvenden en væsentlig rolle.

”Med blenderen kan jeg lave suppe, jeg kan lave is, smoothies, jeg kan hakke gulerødder, jeg kan lave humus. Vi skal spise mere naturligt mad uden varedeklarationer på. Det er sådan, vi får de gode næringsstoffer til kroppen”.

Livskraft 

Dengang tilbage i 2003, hvor det hele begyndte for Mads Bo, begyndte også et livslangt venskab med en maskine, som siden er blevet hans trofaste følgesvend, nemlig hans Vitamix blender.

”Jeg havde en ven, der havde denne her blender, og der var jo ingen grænser for, hvad jeg kunne blende på den!

Venskabet har siden udviklet sig til også at være en business, hvor han har startet en virksomhed op, der sælger og forhandler produkter, der kan hjælpe danskerne til nemmere at få sundhed ind i hverdagen. Produkter, der ifølge Mads Bo, er overlegne, på kvalitet, teknik, design og ikke mindst holdbarhed, og som skal hjælpe os til at skabe mere vitalitet og energi i hverdagen. Virksomheden hedder Lifeforce, for det er netop, hvad produkterne, der forhandles, tilfører.

”Vi hjælper mennesker med at få mere livskraft”, forklarer Mads Bo og uddyber: 

”Vitamix er ikke din ”lige-i-ny-og-næ-margarita” blender, som står gemt væk i skabet ni måneder om året. Vitamix er din ”Jeg-bruger-den-hverdag” eller ”Jeg-kan-ikke-leve-uden” blender. Vitamix er et firma som siden 1939 kun har udviklet og perfektioneret en ting: Blendere”. 

Mads Bo fortæller i øvrigt, at det var Vitamix, der opfandt blenderen, og at de har kunder, som har købt deres blender for over 20 år siden, og som stadig fungerer.

En ting er værktøjet, men ifølge Mads Bo er det ligeså vigtigt, hvad vi putter i den. ”I stedet for bare at blende jordbær og bananer, som der bliver gjort rigtig meget i de danske hjem, skal vi begynde at tænke blenderen på en helt ny måde. Vi skal tænke blenderen som en madmaskine”, fortæller Mads Bo begejstret.

Så tænkte jeg, at hvis jeg som automekaniker kan gøre det her, så kan alle mennesker i hele verden gøre det.

Mads Bo

Hvad er sundhed?

Når man taler med Mads Bo, er det ikke til at komme udenom også at tale om sundhed, og i dag lever vi i en tid, hvor der nærmest ugentligt kommer nye sundhedsbudskaber med info og fakta om, nu skal vi spise det og ikke det. Det kan derfor være ret svært at navigere rundt i denne jungle af budskaber fra diverse ernærings- og kosteksperter, forskere og utallige undersøgelser, der bliver foretaget. Igen er Mads Bo’s budskab ret direkte: 

”Det er vigtigt, vi stopper op, mærker efter på egen krop, og forholder os til ny viden, når den bliver præsenteret. Du kender selv din krop bedst”, forklarer han og uddyber:

”Sundhed er for mig mere end at løbe 10 kilometer om dagen og spise broccoli. Sundhed er at have et godt selvværd, have det godt med sig selv og sine medmennesker. Jeg plejer at sige at 80% af det, der er sundt, det sidder mellem ørerne. Hvis vi helt fundamentalt ikke har det godt, hvis vi er stressede og ulykkelige, så har vi svært ved at være sunde. Sundhed er helhed.”

Det er altså vigtigt at se på helheden. Mange af disse udfordringer i samfundet, vores moderne liv, arbejdsrutiner etc. er alt sammen med til at understøtte Mads Bo’s budskab og hans mission. Men det er en rejse, og selvom der er gået 13 år, ”er jeg kun lige begyndt”, lyder det fra Mads Bo. Der er ingen tvivl om, at der er langt igen, også selv om vi i Danmark drikker rigtig meget juice og smoothies.

Så budskabet når ud! Mads Bo møder hele tiden den positive feedback, når han er ude og får tilbagemeldinger fra folk, der har lyttet til hans budskab, og er begyndt at leve sundere og spise flere planter og grøntsager.

”Jeg får den mest fantastiske feedback. Alt fra folk med hudlidelser til kroniske smerter, der melder tilbage med bedring. Folk der ikke har haft lugtesans eller smagssans i mange år, kan pludselig lugte og smage ting igen, fordi de er begyndt at leve sundere og spise flere planter. Jeg oplever helt klart, at det har en effekt. Det er da fantastisk!”, siger Mads Bo.

Missionen fortsætter

Der er ingen tvivl om, at Mads Bo lever og ånder for sin mission, og han er både, hvad han spiser, og hvad han prædiker, nemlig sund, grøn og fuld af energi. Som en sand missionær stopper han ikke. Men når han pludselig begynder at sammenligne juice og smoothies med den trojanske hest, kan man nu godt foranlediges til at tro, at det måske ikke er helt godt med al den flydende kost og kaninæde…?

”Juice og smoothies er faktisk lidt ligesom en trojansk hest, ikke nok med at de kan få os til at spise flere grøntsager og planter, fordi vi forklæder dem som drikkelse og sniger dem i os, men de giver os også lyst til at spise flere grøntsager og planter og mindre lyst til at spise det usunde skrammel. Det er en slags kemisk lov, at det du indtager i dag, har du lyst til i morgen”.

Ved at ændre den kemiske balance i vores krop, kan vi vænne den til at spise mere af det, der er godt for den, uden at det føles som et afsavn af noget andet, men i stedet som det den faktisk allerhelst vil have. Så måske der er noget om det?

På spørgsmålet om Mads Bo så aldrig bliver træt, og bare har uanede mængder af energi, er svaret helt tydeligt: ”Jo, jeg bliver da også træt, jeg bruger al min energi og hele min krop hele tiden. Der er mega meget fart på hele tiden. Jeg presser selv al saften ud af citronen. Det kunne jeg godt tænke mig at blive bedre til ikke at gøre”, forklarer han. 

Men det er svært at skrue ned for tempoet, når man er på en mission. 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere