23.07.2015  |  Business  |  Branchenyt

Inspiration regner med det første overskud i mange år

For første gang i mange år regner Inspiration med at slutte året med et overskud.

I mange år har butikskæden Inspiration haft røde tal på bundlinjen. Men det skal være slut nu.

Da Niels Thorborg købte Inspiration i 2012, stod det rigtig skidt til. Dengang lød underskuddet på 149 millioner før skat. Sidenhen er underskuddet blevet mindre, og i 2014 var underskuddet på 23 millioner før skat. Det skriver fyens.dk.

Ifølge Frank Sørensen, der er blevet sat i spidsen for arbejdet med Inspiration fra koncern-hovedkvarteret i Odense, vil underskuddet blive vendt til overskud allerede i år.

”Vi følger den plan, vi har lagt. Økonomisk var vores oprindelige mål at få overskud efter skat i 2016. Men jeg regner med, at vi allerede når det i år”, siger Frank Sørensen til fyens.dk.

Han erkender dog, at han godt kunne have rettet økonomien op hurtigere.

”Vi kunne have skåret hårdere og sparet, men det har ikke været opgaven. Det har hele tiden været planen at lave en vending, som er langtidsholdbar”, siger han.

Han fortæller, at kæden har brugt mange penge på blandt andet investeringer, markedsføring samt på at udskifte sortimentet.

De nye varer, der er kommet til, har dog vist sig at være mere succesfulde end først antaget, og det er netop en af årsagerne til, at kædens økonomi er bedre end forventet.

Inspiration ønsker at gå fra at være isenkræmmer til at være en mere inspirerende livsstilsbutik, hvor der skal gøres mere ud af design og specielle varer, som kun sælges i færre butikker.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere