17.11.2015  |  Business  |  Branchenyt

Imerco er blevet politianmeldt

Isenkræmmerkæden Imerco er grundet vildledning om priser på nettet blevet meldt til politiet af forbrugerombudsmanden.

Imerco, som har 150 butikker landet over, er blevet politianmeldt for at vildlede om priser på nettet. Det skriver detailfolk.dk.

Det er forbrugerombudsmanden, der har meldt kæden til politiet, og det skyldes Imercos markedsføring af en hvid KitchenAid-røremaskine på kædens hjemmeside.

I perioden fra den 28. april 2014 til den 8. september 2014 havde Imerco røremaskinen til salg på sin hjemmeside til 2.999,95 kroner med en angivet førpris på 4.399,95 kroner. Efter den 8. september satte Imerco således røremaskinen ned til 1.999,95 kroner – stadig med førprisen på 4.399,95 kroner.

Her vurderer forbrugerombudsmanden, at Imerco ikke længere kunne angive førprisen på 4.399,95 kroner, men skulle derimod have oplyst en førpris på 2.999,95 kroner. Ifølge forbrugerombudsmanden var markedsføringen derfor vildledende og i strid med markedsføringsloven.

”Imerco har oplyst en forkert førpris, så tilbuddet så bedre ud, end det faktisk var. Forbrugerne er blevet vildledt, og jeg har derfor politianmeldt selskabet for at overtræde markedsføringsloven”, forklarer forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen til detailfolk.dk

Imerco rettede fejlen
Imercos administrerende direktør Frederik Brønnum erkender, at isenkræmmerkæden har overtrådt markedsføringsloven:

”Vi beklager, at der sket en fejl i vores prismarkedsføring. Det var forbrugerombudsmanden, der gjorde os opmærksomme pa? fejlen, og vi rettede den med det samme”, siger han til detailfolk.dk.

Ifølge Frederik Brønnum har ingen kunder henvendt sig omkring prissætningen af røremaskinen.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere