20.04.2017  |  Business  |  Branchenyt

Illum taber fortsat millioner

Det københavnske stormagasin Illum har ikke haft fremgang på bundlinjen i fire år - tværtimod fortsætter underskuddet med at vokse sig større og større.

For fjerde gang i træk vokser underskuddet hos stormagasinet Illum. I det seneste årsregnskab lyder minusset på 98,8 millioner kroner.

I 2013 var underskuddet på 1,1 millioner kroner, og allerede to år efter var det oppe på 67,9 millioner kroner. Som muligvis eneste lyspunkt endte årets omsætning på 647 millioner kroner, hvilket er en stigning på 14 procent.

Illum har gennem længere tid arbejdet på en relancering med det mål at blive Nordens mest eksklusive stormagasin. I 2016 åbnede stormagasinet en ny Prada-butik og ikke mindst det store madmarked, Eataly, hvor Irma lå før i tiden. Stormagasinet forventer, at de nye forandringer vil give næste års regnskab et positivt løft.

- I løbet af året er der foretaget yderligere investeringer for 74 millioner kroner i ombygningen af Illum, og ønsket om at øge kvalitetsniveauet i Illum i en international sammenhæng er således videreført i 2016 og fortsætter de kommende år. Ledelsen forventer, at omsætningen i regnskabsåret 2017 vil udvise vækst med forbedret resultat til følge i overensstemmelse med den fastlagte strategi for udviklingen af Illum, skriver stormagasinet i regnskabet.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

Se profil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere