12.02.2018  |  Interior  |  Brugskunst

Ikonisk Ditzel skrivebord relanceres

Snedkergaarden Them A/S, relancerer nu det fritstående skrivebord, ND93 som Nanna Ditzel tegnede i 1955 sammen med sin mand Jørgen Ditzel.

Bordet har siden opnået status som international møbelklassiker, og de originale borde fra 50erne sælges stadig på auktionshuse verden over. Skrivebordet har ikke været i produktion siden 1960erne. Snedkergaarden har i en længere periode arbejdet med den håndværksmæssige forarbejdning af bordet og relancerer det nu i tæt dialog med Nanna Ditzel Design A/S og Ditzel-parrets datter, Dennie Ditzel.

Skrivebordet bliver lanceret i fineret eg og fineret amerikansk valnød med henholdsvis tre og fire integrerede skuffer. Skufferne samt de runde, kegleformede ben er fremstillet i massivt træ. Bordet er designet uden sarg, men har skufferne indbygget i den kassetteformede bordplade. Også tro mod det originale design er samlingen i skufferne, som er sinket med svalehaler som man gjorde det i gamle dage og ikke med fingersamlinger som er normalt i dag. En anden håndværksfinesse er afslutningerne af kanterne hvor der er langt en massiv liste ind. Sidst men ikke mindst, er de special-drejede ben særligt krævende i fremstillingsprocessen.

www.snedkergaarden.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere