03.02.2023  |  Business  |  Branchenyt

Hun har vendt designvirksomhed fra ingenting til en succeshistorie

Hvorfor stopper man hos en virksomhed som McKinsey for at investere tid og penge i en lille designvirksomhed? Ja faktisk en virksomhed, som ikke består af andet end bare navnet. Det spørgsmål fik Pia Kirkeskov Andersen stillet af familie, kollegaer og bekendte, da hun skiftede job.

Da Pia Kirkeskov Andersen sagde sit job op som konsulent hos McKinsey og overtog navnet August Sandgren, bestod virksomheden af intet andet end navnet. Den ene gang efter den anden fik hun fortalt – Pia, det er en skidedårlig idé! Men selvom Pias omgangskreds ikke fulgte hendes vision, holdt hun fast. August Sandgren havde tilmed en historie, der strækker tilbage til dansk designs guldalder.

Jobskiftet har betydet færre penge, helt farvel til McKinsey og virkelig hårdt arbejde. Men nu er Pia Kirkeskov Andersen også godt på vej til at få skabt sig en succesfuld virksomhed med et kvalitetssikret håndværk og en historie, der er mere end 100 år gammel.

En delvis genetablering af handelsmønstrene efter Covid-19 viser sig også i regnskaberne. I 2022 er omsætningen i virksomheden fordoblet. Og udsigterne for 2023 tegner godt. Her regner Pia nemlig med at fordoble omsætningen endnu engang.

Vælg eventyret

 Passion for indretning og lækre ting, det er netop dét, som altid har haft Pia Kirkeskov Andersens interesse, hvis man spørger hende. Men hvorfor er det så først nu, at hun faktisk arbejder med sin interesse? Det har hun selv et bud på.

”Jeg var stolt af at arbejde hos McKinsey. Det var på mange måder godt for mit selvværd og selvforståelse. Og, så var der lønchecken, en dejlig, fed, månedlig løncheck”, forklarer hun og tilføjer, at hendes årsløn hos McKinsey var højere end den nuværende omsætning, August Sandgren har. 

Alligevel var hverken penge eller McKinsey nok til at holde hende fra at tage springet som selvstændig virksomhedsejer.

”Jeg skal have en fænomenal god grund til ikke at gøre det, jeg virkelig har lyst til i livet”, siger Pia.

Ud af ingenting

Håndværker og bogbinder August Sandgren drev virksomheden for 100 år siden, og blev af familien kørt videre frem til 1991. På baggrund af en aftale med August Sandgrens oldebørn, der nu er voksne, fik Pia Kirkeskov Andersen lov til at føre både navn og virksomhed videre tilbage i 2016: 

”Jeg har aldrig været interesseret i en housefrau sidegeschæft. Det at skabe et globalt brand fra bunden kræver hårdt arbejde. Det er bestemt ikke kun for sjov, at jeg har skiftet job. Det er også med ambitionen om at skabe en succesfuld virksomhed”, fastlægger hun og tilføjer:

”Når jeg er gammel, skal jeg se tilbage på et liv, hvor jeg har turde vælge eventyret. Det har jeg heldigvis gjort mange gange - og nu, med August Sandgren”.

Efter mislykkede kollektioner, en trang økonomi og et utal af lange arbejdsdage, står virksomheden August Sandgren nu på to solide ben. Pia Kirkeskov Andersen har store ambitioner for fremtiden og har ikke én eneste gang fortrudt at tage springet ud i noget nyt og uvant.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere