Hjælpepakke til påbudslukkede virksomheder
SMV Danmarks reaktion på Regeringens hjælpepakke til påbudslukkede virksomheder grundet Coronavirus er positiv. Særligt at der er kompensation til selvstændige og ægtefælle svarende til den privatansatte, samt 100 pct. kompensation for faste udgifter til påbudslukkede virksomheder.
Coronavirussen har så eftertrykkeligt sat sit aftryk på dansk erhvervsliv og heriblandt detailbranchen, der lider på grund af påbud og lukninger. SMVdanmark tager nu positivt imod den nye hjælpepakke til de små og mellemstore virksomheder. En pakke, der efter SMVdanmarks vurdering vil holde hånden under en stor del af virksomhederne og modvirke konkurser i den næste tid.
”Politikerne skal have stor ros for at have afsat et trecifret milliardbeløb til at redde erhvervslivet. Det er meget og historisk ambitiøst; et hidtil uset stort beløb, der sikrer, at der er økonomi til de ekstra initiativer, der i den kommende tid helt sikkert bliver brug for, så alle de små og mellemstore virksomheder kan holde skindet på næsen," siger Jakob Brandt, der er vicedirektør i SMVdanmark.
”Vi ser frem til at se detaljerne i pakken og hvordan de mange penge kan komme ud og understøtte virksomhederne, men vi hæfter os ved, at der er blevet lyttet inde på Christiansborg, og at politikerne over en bred front handler ansvarligt.”
Kompensationen er vigtig
Kompensationen til de virksomheder og butikker, der efter påbud har været nødt til at lukke, er et kærkomment initiativ ifølge Jakob Brandt:
”Af de detaljer vi har fået indsigt i, er vi særligt glade for, at de påbudslukkede virksomheder nu får fuld kompensation for deres faste udgifter, mens andre virksomheder får kompensation i forhold til, hvad deres indtægtstab har været".
Efterlyser hjælp til virksomhedsejere med mere end 10 ansatte
Men hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder i Danmark efterlyser dog fortsat initiativer, der kan hjælpe virksomhedsejere med mere end 10 ansatte.
”Vi håber ikke, at arbejdet med at redde landets SMV'er slutter her, for det er ikke kun ejere af virksomheder med under 10 ansatte, der er truet på deres levebrød. Konkursrisikoen for virksomheder mellem 10 og 20 ansatte er den samme. Her har ejeren også brug for kompensation, så de kan betale deres regninger, der er det bydende nødvendigt, at der også kommer hjælp til dem,” siger Jakob Brandt, der håber på snarlige initiativer til den gruppe af virksomheder.