02.10.2017  |  Business  |  Branchenyt

Ypperligt design

Tilgængeligt for alle

Ikea har gennem de senere år gennemført populære designsamarbejder med kollektioner, der hurtigt er blevet revet af hylderne, eksempelvis med Ilse Crawford, Piet Hein Eek mens nye med Tom Dixon, Bea Åkerlund og Hay er på trapperne.

På fredag den 6. oktober lanceres den længe ventede og meget omtalte Hay kollektion for Ikea.

Kollektionen, "Ypperlig" består af 30 design, nogle i flere farvevarianter og til forskel fra tidligere er der ikke tale om designs i begrænset oplag (limited editions). Netop dette har været vigtigt for Hay i samarbejdet med Ikea, at det skulle være med designs i mange eksemplarer, så folk ikke ender med at gå forgæves.   

"For os er design vigtigt, men det er mindre vigtigt, end at det er til at betale og inden for rækkevidde for de mange," forklarer Mette Hay til Børsen.

Blandt de nye Hay-designs for Ikea er der blandt andet en spisebordsstol, der er støbt i ét stykke og lavet i en sprøjtestøbeform med et enkelt skud flydende plast, en topersoners sofa, plaider, en magasinholder og så en nytænkning af den klassiske blå Ikea pose. Som nu kommer i seks nye farver og versioner.

"Jeg var så nervøs over at spørge designteamet, om jeg måtte re-designe den, fordi den er en ting, som så mange rundt omkring i verden kender og bruger. Men Ikeas designteam sagde bare: Ja, selvfølgelig," siger Mette Hay til Børsen.

Kollektionen Ypperlig kommer til salg i Ikea-butikker og online på fredag den 6. oktober 2017.

http://www.ikea.com/dk/da/

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere