15.06.2016  |  Business  |  Branchenyt

Hay og Ikea indgår samarbejde

Fra efteråret 2017 vil det være muligt at købe Hay-produkter hos møbelgiganten Ikea. Sortimentet vil bl.a. bestå af sofaer, stole og poser.

Et nyt samarbejde mellem designbrandet Hay og møbelgiganten Ikea er blevet en realitet. Fra efteråret 2017 vil Ikea sælge en række Hay-designede produkter i varehuse over hele verden. Det skriver Politiken.

Den nye Hay-designede Ikea-kollektion vil lande i alle Ikeas varehuse, og den vil bestå af sofaer, spiseborde, stole, bænke, lamper, kontormøbler og andre accessories til boligen. Derudover vil Hay redesigne den velkendte, blå og gule Ikea-pose, som bruges til at bære de mange mindre produkter med hjem. Posen vil komme i en masse farver og kombinationer.

Læs også: Fremgang for Ikea

”I et forskelligartet Skandinavien fyldt med kontraster er der behov for at tage det næste skridt og definere en ny skandinavisk design-identitet. Det første step sker ved at åbne op og begynde at lege med vores værdier kombineret med materialer, farver, produktionsteknologi, funktioner - vores rødder”, siger Ikeas designchef Marcus Engman om det nye samarbejde.

Ifølge Mette Hay, der sammen med sin mand Rolf Hay har stiftet firmaet, kan Hay føje et mere tidssvarende udtryk til Ikeas stil og produkter:

Læs også: Hay buldrer frem

”Måden, vi arbejder med produkter i kollektionen, er ved at forene og kombinere farver til et friskt, moderne look. De elementer, vi har arbejdet med i Ikea, eksperimenterer med mange forskellige materialer – aluminium, metal, terrakotta, tekstiler, plastik og træ – for at skabe en alsidig serie med forskellige muligheder for anvendelse, som vi er meget begejstrede for”, lyder det.

I alt vil Hay designe omkring 50 produkter til den nye kollektion.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere