16.11.2018  |  Bloom  |  Outdoor

Havearbejde på ét ben

OneLeg skamlen skabte Susanne Schmidt ud fra et eget behov for en skammel, der gjorde det muligt at lave havearbejde uden at få ondt i ryg og knæ. I dag er OneLeg en succes – ikke bare til havebrug men også rigtig mange andre steder i boligen og på arbejdspladsen.

Akavede arbejdsstillinger og ondt i ryg og knæ blev startskuddet for OneLeg. For Susanne Schmidt var træt af, at en sommerdag i haven altid endte på sofaen.

For at aflaste ryg og knæ fandt Susanne derfor ud af at benytte sig af en traditionel brolæggerskammel, da funktionen med at sidde på en étbenet skammel fungerede rigtig godt.

Den tanke udviklede sig, og Susanne blev klar over, at hun bestemt ikke var den eneste, der kunne have glæde af at arbejde på en forbedret étbenet skammel. Det besluttede hun sig derfor at gøre noget ved.
Og da den første OneLeg skammel havde set dagens lys, blev det hurtigt klart, at OneLeg skamlen også ville være fantastisk til mange andre opgaver og formål, end blot de i haven. Den kunne bruges ude og indendørs, af både børn og voksne i blandt andet sundhedssektoren, erhverv, institutioner og skoler samt selvfølgelig i privaten.

Ergonomisk på ét ben
Det Susanne havde skabt med OneLeg var en ergonomisk, étbenet skammel, der giver en aktiv og dynamisk siddestilling, i stedet for den statiske siddestilling en almindelig stol eller skammel tilbyder. Den unikke buede fod sikrer, at skamlen følger kroppens bevægelser, så ryggen holdes rank. Man undgår belastning af ryg og knæ, og den aktive sidestilling betyder også, at de små muskler i lænd og mave styrkes, og balancen trænes.

I dag anbefales skamlerne både af fysioterapeuter, ergoterapeuter og læger.
OneLeg består af to produktlinjer:
Plastik (PE) serien i fem højder fra 32-65 cm. OneLeg i plastik er fremstillet i genanvendelig polyethylen, og er derfor let, stærk og nem at rengøre. Skamlen har ingen samlinger, hjørner eller sprækker, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko, hvilket også gør den optimal som arbejdsskammel i rene arbejdsmiljøer, som f.eks. sundhedssektoren, laboratorier og fødevareproduktion, men plastikmodellerne er også praktiske og flotte i det moderne køkken, kontor eller i det kreative miljø.

Møbel/design serien – fås i 3 højder med eller uden læderpolstring. OneLeg Wood er fremstillet i egetræ, og det nordiske design skaber både rene linjer og et roligt udtryk. Designet, materialet og udførelsen gør skamlen tidløs i sit udtryk. Læderet, i anilin eller semianilin, er fra Sørensen Leather og polstringen udføres af Buhl Møbelpolstring.

Susanne foreslår, at man bruger de små OneLeg skamler ved f.eks. sofa- og børnebordet, og de højere modeller ved spise- eller skrivebordet. Også i kontor- og konferencemiljøet vil både OneLeg og OneLeg Wood være et sundt alternativ til de traditionelle siddemøbler og samtidig give indretningen et ekstra touch.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere