05.03.2021  |  Interior  |  Branchenyt

Hans J. Wegners tidligste designs får nye farver

For at fejre Hans J. Wegners designarv og mere end 70 års samarbejde har Carl Hansen & Søn indgået et samarbejde med den London-baserede designer Ilse Crawford om at udvikle en ny farvepalet til en limiteret særudgave af de første stole, som Wegner skabte til Carl Hansen & Søn tilbage i 1950.

Hans J. Wegners første mesterværker er en visionær kollektion, der omfatter fem af Wegners mest ikoniske stoledesign, herunder den verdenskendte CH24, også kendt som Y-stolen, og loungestolen CH25, som har været produceret hos Carl Hansen & Søn i mere end 70 år. 

For at fejre mesterværkerne har Ilse Crawford udvalgt fem jordfarver, der giver kollektionen et nyt perspektiv. De miljøvenlige, vandbaserede farver har alle en lettere transparent finish, som gør det muligt for stolens originale egetræsstruktur at skinne igennem, hvilket skaber en nuanceret følelse af farve og tekstur.

"Vi ønskede at udvikle en række farver, der afspejler den tid, vi lever i, og vi tror på, at disse afdæmpede toner vil give genlyd hos et nutidigt publikum", siger Ilse Crawford. 

"Vi er inspireret af den afdøde danske kunstner Per Kirkebys malerier, som på smukkeste vis afspejler hans interesse for natur og geologi. Der er ikke tale standardfarver, som udspringer af tidens trends, men farver, som tilfører dybde og kompleksitet til ethvert interiør”, fortsætter hun.

De jordfarvede, maleriske toner hylder det nordiske landskabs rå skønhed og er beregnet til at fungere både som gruppe og selvstændigt.

Som den største producent af Wegners møbeldesign har Carl Hansen & Søn været tilknyttet den produktive danske mester i syv årtier, og Wegner er fortsat et centralt element i virksomhedens identitet.

"Hans J. Wegner er en stor del af vores DNA. De første mesterværker var forløberne for det, der endte med at blive en imponerende samling af nogle af verdens mest ikoniske møbler, og det er en stor glæde at genopfriske dem for en ny generation. Ilse Crawford har evnen til at tilføre ethvert projekt stor indsigt og gøre det relevant, og denne nye farvepalet har sin egen kulturhistorie med rødder i nordisk abstraktion”, siger Carl Hansen & Søns administrerende direktør, Knud Erik Hansen.

Den limiterede særudgave af de første mesterværker er tilgængelig fra maj 2021.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere