16.01.2017  |  Business  |  Branchenyt

Højere straftold på kinesiske varer deler vandene i branchen

Den straftold, virksomheder herhjemme betaler for at importere keramiske varer fra Kina, bliver muligvis højere. Forslaget vækker bekymring hos grossisten F&H, mens Den Danske Keramikfabrik klapper i hænderne.

EU har planer om at opruste de handelspolitiske våben mod Kina yderligere ved bl.a. at hæve straftolden på importerede varer fra landet.  Formålet er at stoppe statsstøttede kinesiske varer i stålindustrien, men det kan også ramme keramikbranchen, skriver Børsen på sin hjemmeside.

Keramikbranchen er i forvejen underlagt straftold på varer fra Kina, og en forhøjelse falder ikke i god jord hos grossisten F&H af Scandinavia, som pt. betaler 30 pct. i told.

Læs også: F&H fylder 70: Vi tror på fremtiden

”Det vil da ændre vores situation væsentligt. Hvis mange af vores varer bliver 20-40 pct. dyrere, end de er i dag, så vil vi for det første få et stort problem på den korte bane. Så skal vi til at agere og finde nye producenter rundt omkring i Europa”, siger Kåre Dehn, kommerciel direktør i F&H of Scandinavia, til Børsen.

Han fortsætter:

”Jeg forstår godt, at man skal beskytte arbejdspladser i EU. Men hvis det bliver alt for dyrt at importere varer fra Kina, så skal vi jo vende næsen mod Europa, Østeuropa eller Afrika. Og hvis det er Europa, skal vi i princippet købe varer fra vores konkurrenter, for mange af dem, der har fabrikker, de har også brands. Det er jo nogen, vi konkurrerer med i hverdagen”.

Glæde hos Den Danske Keramikfabrik
Hos Den Danske Keramikfabrik, som producerer keramik og for nyligt åbnede på Bornholm, falder de mulige restriktioner derimod i god jord.

”Det vil kunne betyde, at de ting, som bliver lavet hos os, bedre vil kunne klare sig i konkurrencen, hvis der ikke er de fuldstændigt vanvittigt lave priser på keramik længere”, siger Jeanette List Amstrup, daglig leder ved Den Danske Keramikfabrik.

Læs også: Keramikfabrik på Bornholm er klar til produktion

Den danske regering støtter forslaget og vurderer, at de nye regler vil kunne få stor betydning for danske importvirksomheder.

Ændringerne indebærer kort fortalt, at EU vil kunne bevare eller lægge højere straftold på kinesiske varer, hvis der sker en konkurrenceforvridning eller ulovlig statsstøtte til en sektor.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere