15.07.2021  |  Dining  |  Table top

Glaskunst og konfetti fra arkiverne

Denne sommer mødes fortid og nutid, når Holmegaard introducerer den første af en planlagt række specialproduktioner under konceptet Holmegaard Archives. 

Dansk designhistorie trækker på en skattekiste af ikoner, som løbende genopdages og genfortolkes. Få steder er historien dog så levende som på Holmegaard Værk, der sidste år slog dørene op til et unikt kig ind i næsten 200 års glasdesign.

I samarbejde med Holmegaard Værk vender den legendariske glasproducent tilbage til rødderne i Næstved og puster nyt liv i Per Lütkens udødelige Provenceskål, som mundblæses på værkets værksted i to størrelser og farvevarianterne rosa, lavendel og konfetti, der hylder designklassikerens sydfranske navnetræk og indskriver den i tidens swirl-trend. 

Med sin enkle, boblende form udfolder Provenceskålen glassets evner helt uden unødvendige detaljer og lader i stedet farven leve sit eget liv på materialet, hvor de rosa og lavendel toner fremstår intense på skålens tykke bund og generøse kanter, mens de tynde buede sider næsten er transparente. 

Farveeffekten bliver endnu mere løssluppen på Provenceskålens konfettivariant, som revitaliserer en gammel dekorationsteknik, der aldrig har været mere on trend end i dag. Som en softice med krymmel ruller glaspusteren det varme glas i glasflager, der smelter ind i massen og danner et sanseligt swirl mønster. 

En feature, der ikke kun taler ind i tidens eklektiske æstetik, men for Marion Fortat, designermanager hos Holmegaard, også rummer selve essensen af Holmegaard Archives.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere