16.12.2020  |  Furniture  |  Design

Gennemtænkt design

Idéen er ganske enkel, tanken genial, og formen skulpturel. Disse tre sætninger beskriver Motarasus nye skammel og er et eksempel på, hvad der sker, når to stykker træ sættes i smig, når det gentages fire gange og spejlvendes. Deraf navnet Reflex.

Ud fra parolen re-think, re-use og re-duce har den dansk-japanske designduo Akiko Ken Made tegnet Reflex af blot otte korte stykker egetræ.

To stykker træ sættes i en skrå samling og ved at gentage det fire gange, skabes der en krydsstabilitet, der er så solid, at den kan bære en person. Formen giver med sine skrå vinkler en grafisk form, hvor egetræets fine åretegninger er skamlens eneste udsmykning. 

Reflex er et eksempel på et møbel, der er formgivet efter en ny verden med færre kvadratmeter og færre ressourcer.

Det stiller igen krav til møblets fleksibilitet og formgivning, da det skal kunne anvendes i flere funktioner, løftes fra rum til rum og være langtidsholdbare i såvel materiale som design.  

Reflex optræder i en olieret og matlakeret udgave i neutral og sort.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere