13.06.2022  |  Business  |  Branchenyt

Gå på opdagelse i former og objekter

Exhibit Studios første soloudstilling ‘Stacks – et rumligt alfabet’ er åben under 3daysofdesign i Officinet i Bredgade.

Under 3 Days of Design udstiller det tværfaglige designstudio Exhibit med arkitekt Emilie Allin og designer Liv Engelbrecht en undersøgende formgivningsproces styret af materialitet. 

De retter blikket mod objektets iboende egenskaber for at opbløde grænser mellem fagligheder og opspore blinde vinkler inden for arkitektur- og designfeltet gennem eksperimenter, teori, form og materialitet.

Udstillingen hedder Stacks og er formgivet som et alfabet af skalaløse objekter i keramik og glas. Ambitionen er at vise, hvordan objekterne kan forme, hvad vi ser, og ikke hvad vi tror, vi ser –upåvirket af skaberen af processen og beskueren i udstillingsrummet.
 
Alfabetet sikrer på den måde et designmæssigt benspænd, hvor det bliver tydeligt, at objekterne rummer muligheden for at forme udstillingsrummet gennem deres specifikke karakter og materialitet. 

På et mere teoretisk plan undersøger udstillingen, hvordan objekterne agerer primær figur, der definerer, hvad vi ser, og hvordan vi ser - uanfægtet af vores bevægelser og den specifikke kontekst, som er tilfældet i den fænomenologiske tænkning.

Objekternes sprog kommer til udtryk i den særlige materialitet, som de to materialer keramik og glas italesætter. Og de definerer dermed det omgivende rum og det, vi ser. De former hinanden indbyrdes og former rummet som vokaler og konsonanter konstrueret i rumlige sætningskonstruktioner.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere