27.09.2018  |  Business  |  Branchenyt

FSC Design Award 2018

Designkonkurrencen teamer op med nye partnere og sætter øget fokus på FN’s 17 verdensmål.

I mere end 10 år har FSC Danmark udfordret fremtidens designere til at tænke i nye baner, og forene bæredygtighed med godt design i træ. Endnu engang inviteres design- og arkitektstuderende til at deltage i FSC Design Award.

”Konkurrencen viser gang på gang sit værd. Vi har afholdt konkurrencen siden 2006 og vi kan tydeligt se, at budskaberne om FSC og bæredygtigt træ er noget, de studerende husker. Det oplever vi, når vi i dag mødes med designindustrien, der i stigende grad repræsenteres af tidligere deltagere”, fortæller Søren Dürr, direktør i FSC Danmark om konkurrencens indflydelse.

FN’s 17 verdensmål
Denne gang er bæredygtighedsbegrebet udvidet til også at omfatte FN’s 17 verdensmål. De studerende udfordres derfor til at udvikle deres designs så de også understøtter ét eller flere verdensmål indenfor bæredygtig udvikling. 

”Generelt er der kommet gang i de bæredygtige tendenser i designbranchen. Det ser vi på væksten af brands og producenter, der involverer sig i FSC samt hvordan bæredygtighed gennemsyrer temaerne på designmesser og konferencer. FSC Design Award er dermed også blevet attraktiv for virksomhederne og vi er glade for at kunne præsentere endnu flere spændende partnere på konkurrencen i år”, afslutter Søren Dürr.

Nye partnere
FSC Danmark har i år teamet op med nye partnere; møbelkoncernen Kvist Industries og interiørmessen Formland.

Kvist Industries er en dansk FSC-certificeret møbelproducent med mere end 50 års erfaring i møbelproduktion til både den danske og udenlandske møbelindustri. Kvist Industries giver i år vinderen af FSC Design Award en unik mulighed for et sparringsforløb og udvikling af vinderdesignet, samt en designrejse til Kvist Industries fabrik i Letland, for at arbejde med en færdig prototype, selvfølgelig i FSC-certificerede træ.
"Træ er en del af vores DNA som skal passes godt på. Derfor mener vi det er oplagt at sprede budskabet om, at design og bæredygtighed sagtens kan forenes. Med vores know how indenfor møbelproduktion og udvikling, samt vinderens designkompetencer og nytænkning glæder vi os til at være en del af projektet og skabe et unikt møbel", fortæller Malene Lauridsen, Salg- og marketingchef i Kvist Industries om partnerskabet. 

Interiørmessen Formland er stedet hvor design- og interiørbranchen mødes og præsenterer nyheder for både danske og udenlandske indkøbere. I forbindelse med FSC Design Award inviterer Formland 25-30 af de bedste designere til at udstille deres designs på Formland Spring 2019. Projektleder Mai-Britt Risvig Flyvholm fra Formland udtaler således om deres indtræden som partner: 

”Vi er utroligt glade for, at vi som partner til FSC Design Award kan være med til at støtte op om de unge design- og arkitektstuderende og samtidig i et bæredygtigt univers. Vi skal værne om vores klode, og vi skal værne om de dygtige upcoming designere, og når dette kan forenes i ét og samme projekt, så bliver det ikke meget bedre. Vi ser frem til at byde de unge designere velkomne på Formland Spring 2019, hvor de bliver en del af den etablerede designbranche”. 

Om FSC Design Award  
Konkurrencen er blevet afholdt siden 2006 og er i de seneste tre år afviklet hos interiørmagasinet Mad & Bolig i Aller Huset. Her har mere end 100 arkitekt- og designstuderende årligt fået deres 1:1 prototyper bedømt af en fagjury og vinderen er blevet præmieret med en designrejse til et FSC-certificeret skovområde.

FSC Design Award konkurrencen og prisuddelingen afholdes d. 13.- 14. november 2018 i Aller Huset, hvor interiørmagasinet Mad & Bolig er vært. Fristen for at forhåndstilmelde sig konkurrencen er mandag d. 1. oktober. Den endelige tilmelding skal ske senest søndag d. 4. november.

www.dk.fsc.org

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere