11.05.2017  |  Business  |  Branchenyt

FSC Design Award

Vinderen er fundet.

Rikke Palmerston Christensen fra Arkitektskolen Aarhus blev den 10. maj kåret som vinder af FSC Design Award 2017 med sit design ”Knægt”, der er et garderobemøbel, hvor ophæng og opbevaring er tænkt ind i en kontinuerlig form. Ved prisoverrækkelsen fremhævede dommerne designets arkitektoniske formgivning og levende æstetik.

Konstruktionen er en simpel gentagelse af rundstokke, hvilket giver et let gennemskueligt design med referencer til en klassisk dansk designstil. Som et tvist er ”Knægt” hængt op med en 5 mm tyk lædersnøre, som gør den dynamisk og levende.

63 design- og arkitektstuderende fra hele landet udstillede 9.-10. maj deres bud på fremtidens bæredygtige designs i træ hos Aller Media i København. 45 designs blev vurderet af et professionelt dommerpanel, og de innovative designs spændte fra byggeklodser og en førstehjælpskasse til et barbord. 

Vinderen blev Rikke Palmerston Christensen med ”Knægt”, som er et garderobemøbel. 

Bæredygtighed som den grundlæggende tanke
”På grund af gentagelsen i designet er ”Knægt” let at masseproducere og kræver ikke noget teknologisk værktøj at fremstille,” fremhæver Rikke Palmerston Christensen. Tanken bag designet er derudover, at det er simpelt at pakke ned og hænge op, og det kan pakkes fladt, hvilket gør det bekvemt at transportere. 

”Knægt skiller sig ud med sin unikke, arkitektoniske formgivning og levende æstetik. Designet udmærker sig ved, ikke kun at være funktionelt men også designmæssigt gennemtænkt og udført til total perfektion.” lød dommerpanelets begrundelse. 

FSC Designrejse
Vinderen af FSC Design Award 2017 Rikke Palmerston Christensen har med kåringen vundet en rejse til Honduras i efteråret 2017, sammen med Verdens Skove, hvor hun skal opleve landet og dets natur. 

Rejsen byder blandt andet på en tur til en FSC-certificeret skov, et indblik i lokalt trædesign, samt et besøg hos de indfødte folk, hvor Rikke skal opleve, hvordan de lever i og af skoven. Rikke skal herudover lave en FSC-certificeret honduransk version af sit vinderdesign i lokale træarter i samarbejde med et lokalt værksted. 

“Vi har bakket op om FSC Award i mange år, og den opbakning er vi stolte af fordi den nytter. Regnskovene forsvinder stadig, men rydningen er bremset op, og der er kommet en fælles front og en bred vifte af tiltag, som gør det muligt at bevare regnskovene. For eksempel FSC-mærkningen, som vi mener, er en stor succes. Derfor er vi også stolte af at give Rikke en rundtur i en FSC-certificeret skov i Honduras, så Rikke med egne øjne kan se, hvilken forskel det gør for skoven og de folk, der har skoven som livsgrundlag,” udtaler kommunikationschef i Verdens Skove, Nikolai Lang. 

”Jeg havde håbet på at komme i top-10, men jeg havde slet ikke regnet med at vinde. Det bliver fuldstændig sindssygt at komme til Honduras på FSC Designrejse. Jeg har aldrig været i hverken Sydamerika eller Mellemamerika, så det bliver helt vildt. Det glæder jeg mig til”, udtaler Rikke Palmerston Christensen. 

Andre priser:
Ud over FSC Design Award uddelte Mad & Bolig også sin årlige Designpris og Ærespris. Designprisen gik til Kristina Worm fra Arkitektskolen Aarhus med designet ”Kvadratstolen”. Ud over æren får Kristina også et interview i magasinet Mad & Bolig og en designlampe fra LeKlint. Æresprisen gik i år til designvirksomheden Mater, der siden firmaet blev etableret i 2006 har haft fokus på at skabe tidløse og smukke designs, der samtidig understøtter en etisk virksomhedsstrategi.

Om FSC Design Award

FSC Design Award, som arrangeres af FSC Danmark, blev i år afholdt for ellevte gang.

FSC Design Award er en innovativ designkonkurrence, som udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med æstetisk trædesign. Konkurrencens formål er at inspirere fremtidens designere til at tænke bæredygtighed ind i deres designs og se mulighederne i træ som et naturligt element.

Konkurrencen gør dermed de unge designere opmærksomme på certificeret træ som et miljørigtigt materiale samt den forskel, som de kan gøre for verdens skove, miljøet, dyr og mennesker ved at træffe et bæredygtigt materialevalg.

 

For mere information kontakt: Ida Rehnström på ida@fsc.dk eller 29 89 74 11 

Dommerne
Dommerpanelet ved FSC Design Award 2017 bestod af: 

- Adam Holst Hoffbeck, vinder af FSC Design Award 2013.

- Michael Kvist, medejer af Kvist Industries.

- Gitte Willemoe Matzen, chef for FDB Møbler hos Coop Danmark A/S.

- Kasper Foged Rasmussen, boligredaktør på Mad & Bolig.

- Mads Arlien-Søborg, partner i trend- og designbureauet We Made It.

- Simonne Gorju, interior design specialist ved IKEA Danmark 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere