26.08.2019  |  Business  |  Branchenyt

Fra plastflaske til sofa

Dansk møbelproducent præsenterer velkendt sofa i nyt bæredygtigt materiale.

Sofakompagniet, der er blevet til SOFACOMPANY som led i en mere international strategi præsenterer nu deres bestseller-sofa Astha i et materiale skabt af 165 genanvendte PET-flasker.

Upcycling er den nye måde at være klimavenlig på og er for SOFACOMPANY blot et ud af mange tiltag i retning mod at blive et bæredygtigt brand. 

Sofaen Asthas FSC-certificerede træramme fås nu betrukket med tekstilet Cura, der fremstilles af brugte PET-flasker. Tekstilet er helt præcist 98 procent bæredygtigt, og der går nøjagtig 165 PET-flasker til en trepersoners sofa.

Det er ikke første gang virksomheden prøver kræfter med upcycling og alternative materialer. I foråret 2019 lancerede SOFACOMPANY tæppekollektionen Ocean Velvet, der er produceret af upcyclede, indiske tæpperester. Head of Design Line Nevers Krabbenhøft har siden sin ansættelse i 2018 haft en stærk vision om at styrke bæredygtigheden i SOFACOMPANYs produkter, og hun forklarer:

"For mig er grønne tiltag og det at vise respekt for vores planet og andre mennesker en selvfølge. Som en stor, international designvirksomhed kan vi faktisk gøre en forskel - og det både forpligter og gør mit og mine kollegers arbejde mere meningsfuldt. Ud fra både et People, Planet og Profit perspektiv er vi hos SOFACOMPANY på en vigtig, bæredygtig rejse, hvor vi udvikler hele værdikæden og gradvist implementerer nye, grønne tiltag ud fra missionen om, at alle vores produkter skal produceres så bæredygtigt som muligt. I design- og udviklingsfasen har vi i årevis arbejdet med æstetisk bæredygtighed og gode materialer for på den måde at forlænge produktets levetid både i forhold til design og kvalitet. Men når vi som nu lancerer en af vores æstetisk bæredygtige bestsellere i et både smukt og recycled materiale, så føler jeg, at vi er rigtigt godt på vej".

Genanvendelsesprocessen i upcycling af PET-flasker betyder en lavere udledning af CO2, end når man fremstiller nye polyesterfibre. Cura-tekstilet er i øvrigt Oeko-Tex certificeret, allergivenligt, slidstærkt, piller minimalt og føles overraskende blødt og eksklusivt.

Tekstilet Cura fås i flere farver og kan desuden tilvælges på alle modeller i SOFACOMPANYs sortiment.

www.sofacompany.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere