16.06.2022  |  Business  |  Branchenyt

Forbrugerombudsmanden lancerer nye retningslinjer for prismarkedsføring

Forbrugerombudsmanden offentliggør reviderede retningslinjer for prismarkedsføring, der træder i kraft 28. maj.

Grundet en ny bestemmelse om prisnedsættelser i prismærkningsbekendtgørelsen har Forbrugerombudsmanden netop offentliggjort nye, reviderede retningslinjer for prismarkedsføring. 

Ændringerne indebærer blandt andet, at en vare fremover skal have haft sin normalpris i mindst 30 dage, før man må anvende prisen som sammenligningsgrundlag ved en prisnedsættelse. 

Det betyder, at den tidligere seks-ugers periode bliver ændret til en 30-dages periode. Og derfor bliver perioden for, hvor længe et tilbud må vare, også ændret fra 2 uger til ti dage.

Ændringen indebærer også, at virksomheder skal oplyse den laveste pris, en vare har kostet de seneste 30 dage ved markedsføringen af en prisnedsættelse. 

Det gælder også, hvis virksomhederne bruger udtryk, der indikerer en prisnedsættelse i sin markedsføring.

Her giver Forbrugerombudsmanden eksempler som ‘tilbudspriser’, ‘Black Friday-priser’ og ‘Halloween-priser’.

De reviderede retningslinjer er udarbejdet efter forhandlinger med en række erhvervs- og brancheorganisationer samt Forbrugerrådet Tænk og sættes i effekt 28. Maj.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere